В декларация от трибуната на Народното събрание Елена Гунчева от

...
В декларация от трибуната на Народното събрание Елена Гунчева от
Коментари Харесай

Възраждане иска оставката на Нинова и излизането на БСП от коалицията заради Ес |

В декларация от трибуната на Народното събрание Елена Гунчева от " Възраждане " изиска оставката на Корнелия Нинова, както и напускането на Българска социалистическа партия от ръководещата коалиция.

Причината -  непотвърдените изказвания за изпратени български оръжия в Украйна и вчерашното изявление на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, че както България, по този начин и Унгария (единствените две страни в Съюза, които не изпращат военна помощ) участват във финансирането на оръжията, които Европейски Съюз доставя.

Впрочем изявлението му не е вест, тъй като още три дни след началото на войната ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че . Няколко часа по-късно страните членки единомислещо взеха решение да дадат. Още 50 млн. лева. пък бяха отпуснати за несмъртоносни оръжия. Страните членки, които не желаят да се включат в закупуването на тези оръжията, се включат за втория вид оръжия. Помощта се финансира от Европейския инструмент за мир на Европейски Съюз (EPF).

И по този начин, иначе старата вест се трансформира в инструмент за нови обвинявания, които от партията на Костадин Костадинов насочиха към държавното управление. Тя обаче се оказа в коз в ръцете на Гунчева, която напомни последните изявления на Нинова и Георги Свиленски, които заплашиха, че ще изоставен обединението в случай че България изпрати оръжия на Украйна. (Поводът е предлагането на Демократична България за военна помощ. Такова е импортирано и от ГЕРБ-СДС).

В отговор Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия за България съобщи, че Гунчева е изнесла " прекомерно погрешна информация ".

" Българска социалистическа партия пределно ясно сме споделили, че по никакъв метод няма да участваме в гласоподаване, обвързвано с предоставяне на военна помощ за Украйна. Не правете внушения, които са прекомерно надалеч от истината ", прикани той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР