„В COVID епидемията има както чисто здравните аспекти, така и

...
„В COVID епидемията има както чисто здравните аспекти, така и
Коментари Харесай

Петър Москов: Кризата ще дойде около Коледа

„ В Коронавирус епидемията има както чисто здравните аспекти, по този начин и доста политика и пари. Ако си дадем сметка за това, като погледнем какво става по света, ще забележим, че това от ден на ден се употребява като част от политически противоборства и от ден на ден излиза от същността на тематиката – по какъв начин се оправяме с това по-малко хора да се заразяват и умират “.

Това разяснява в предаването „ 120 минути “ по бТВ някогашният здравен министър Петър Москов.

„ Дотук ръководството политически не се е справило с рецесията, тъй като обществото е разграничено на две и то с извънредно полярни отзиви. Това е неприемливо политическо ръководство на рецесията “, на мнение е Москов.

По думите му би трябвало „ драконово съблюдаване “ и налагане на надзор над сегашните ограничения – маски, отдалеченост и стерилизация.

Петър Москов показа три знака за това какъв брой натоварена е здравната ни система.

„ Сега сме в жълтото. Това сме го планували посредством математически модели още през май месец. Проблемът е бил, е и ще бъде опцията нашата здравна система да поеме нашето страдалчество “, сподели някогашният здравен министър.

„ Ако 1000 души имат контакт с вируса, 80% от тях няма да схванат, че го имат. Останалите 20% ще влязат в болница и ще прекарат там 15 дни. Това значи, че за тези 200 души ще са нужни 3000 кревати, тъй като всеки идващ ден ще влизат по толкоз пациенти. Ще са нужни 150 интензивни кревати, което значи, че това са сериозните равнища, на които сме към този момент, и от които системата ще дава пробойни.

Според нашия разбор, в случай че нещо не се промени, рецесията ще пристигна към Коледа “, предвижда Москов.

„ Ако сега има някакви свободни кревати в реанимация и половината от тях са съсредоточени в София, те са към 300. На нас единствено за COVID-19, единствено при тази обстановка с 1000 новозаразени през днешния ден, са ни нужни 150. Ако тази крива продължи нагоре, просто няма да има такива кревати “, предизвести Петър Москов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР