В четвъртък в северната част на Португалия беше открит за

...
В четвъртък в северната част на Португалия беше открит за
Коментари Харесай

Най-дългият висящ пешеходен мост в света беше открит в Португалия

В четвъртък в северната част на Португалия беше открит за прилагане най-дългият провесен пешеходен мост в света, оповестява „ Ройтерс ". Скрито в скалисти планини покрити с гъста зелена растителност и жълти цветя, оборудването с дължина 516 метра се намира в естествения парк Ароука, който е обект на ЮНЕСКО.

Гледката е красива, само че прекосяването по моста не е за хора със слаби сърца и изисква храброст, отбелязва „ Ройтерс ". Всяка стъпка провокира леко клатене на структурата, намираща се на височина 175 метра над бързотечащата река Пайва.

Пътеката е построена от мрежести железни панели и е обвързвана посредством стоманени въжета към две кули - по една от всяка на дълбокия каньон. При всяка стъпка се конструк е от мрежести железни панели, заради което прекосяването по моста изисква повече кураж, споделя " Ротерс ".

Засега мостът се употребява единствено от локалните поданици на Ароука, само че от понеделник всеки ще може да го посети и да резервира час, с цел да премине по него. Инвестицията за построяването на впечатляващото оборудване в 2,3 милиона евро и хората в района се надяват, че то ще се трансформира в атракция и ще притегли доста туристи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР