В четвъртък, Twitter призова своите 330 милиона потребители да променят

...
В четвъртък, Twitter призова своите 330 милиона потребители да променят
Коментари Харесай

Twitter към потребителите: Сменете си паролите!

В четвъртък, Twitter прикани своите 330 милиона консуматори да трансформират паролите си, откакто се оказа, че някои от тях са били съхранявани в елементарен текст във вътрешен дневник. В формалния си блог от компанията оповестиха, че грешката е поправена и имат вяра, че тя не е довела до приключване на пароли или други злоупотреби. Въпреки това, те поучават потребителите да обмислят смяната на входните си данни в името на сигурността и предпазливостта. До момента от обществената платформа не са конкретизирали какъв брой тъкмо са били погрешно съхраняваните пароли , нито какъв брой време те са били на показ.

Twitter, като и множеството огромни интернет компании, употребява общоприет протокол за маскиране на паролите, наименуван " хеширане ", който ръководи паролата ви посредством уравнение, с цел да го трансформира в низ от случайни номера и букви – в случай че паролата ви е “парола” да вземем за пример, тя би изглеждала по сходен метод - “5f4dcc3b5aa765d61d8327deb882cf99 ".

Прочетете още: И Twitter дали достъп до данните си на компанията, стояща зад абсурда с Cambridge Analytica

Фактически, когато въвеждате своята ключова дума във входното поле на Twitter, обществената платформа получава точно тази какафония от знаци, съпоставя я със заложеното в системата и ви позволява, в случай че откри съвпадане. В композиция с други механизми, хеширането прави извънредно мъчно превръщането на знаците в съответната ключова дума. Основната концепция е, че действителната ви ключова дума не се допуска да бъде съхранявана на сървърите на Twitter, само че в тази ситуация се е получило тъкмо това.

" Много съжаляваме, че това се случи. Ние признаваме и оценяваме доверието, което ни давате, и се ангажираме да го оправдаваме всеки ден ", обърнаха се към потребителите от компанията.

Специалистите по сигурността поучават всички да следват няколко елементарни правила, с цел да създадат паролите си допустимо най-сигурни:

- Използвайте сложни за отгатване пароли. Това, несъмнено, не би направило никаква разлика при положение като този с Twitter, само че не всяка онлайн услуга употребява хеширане, а някои даже още разчитат на по-стари и лесни за декодиране системи.

- Не използвайте една и съща ключова дума за разнообразни уеб сайтове . По този метод, в случай че злоумишлен състезател успее да получи една вашата ключова дума за един портал, ще има достъп до вашите данни и във всички останали.

- Използвайте двуфакторна автентикация - развой, който изисква да получавате спомагателен еднократен код посредством текстово известие или приложение на телефона си всякога, когато влезете в дадената платформа. Гугъл да вземем за пример предлага тази услуга и множеството компании и интернет уеб сайтове към този момент я интегрират като спомагателна алтернатива за сигурност.

И не забравяйте: Когато измененията паролата си в Twitter, актуализирайте и всеки различен уебсайт, обвързван с вашия акаунт в тази обществена мрежа.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР