В четвъртък преди обед световна общественост научи, че Цецо Цветанов

...
В четвъртък преди обед световна общественост научи, че Цецо Цветанов
Коментари Харесай

”Пунта мара” удря в гръб, после бяга като куче

В четвъртък преди обед международна общност научи, че Цецо Цветанов още веднъж е в Народното събрание. Няколко часа по-късно към този момент го беше напуснал. Този човек по този начин и не разбра, че към този момент е в политическата морга. Готов е да носи кофите и парцала на чистачките в Народно събрание, единствено и единствено да е в коридора, от който да дърпа конците на парламентарната група на ГЕРБ.
Защото Цветанов с изключение на апартаментоман желае да е и кукловод.

Най-лесно е да махнем с ръка: Този човек не е с всичкия си. Макар „ с всичкия си “ при него да е доста условно нещо... Но по какъв начин да махнем с ръка, като той всеки ден се прилепва в живота ни като тези гадинки, причиняващи лаймска болест.

Новите сценки, разиграни от втория човек в ГЕРБ единствено за ден, издават значими неща.

Цецо не се е отказал да бъде там, откъдето бе изпъден. Че с цел да упражнява власт, е кадърен на всевъзможни подлости и врътки. Защото да извършиш този идиотски ход, когато Борисов е в Брюксел, не може да се дефинира по различен метод.

Премиерът бе насаден на патешки яйца. " От вас слушам. Ще ревизира. Не знам защо му е това ", - бе неговата реакция пред публицисти в белгийската столица. Първият не знае какви ги прави зад тила ву Мторият...

" Не може толкоз тежко наказване да получиш, да напуснеш Народното събрание, да напуснеш шефското място на парламентарната група, шефското място на ръководител на комисията по сигурност и поради този контракт (за жилището – б.р.) да се посее подозрение, че това е " пунта мара ", казано на преводен език. Това е просто несериозно ".

Така Цветанов се снабди с нов прякор – " пунта Мара ". Който даже е малко сантиментален за неговите действия…

Преди това драгата нова шефка на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова се опитваше с гърди да пази Цветанов в новото му амплоа на нещатен помощник. И тя обаче не споделила с Борисов какво са намислили двамата с Цецко. Ти да видиш… Къде отидоха субординацията и дисциплината, с която толкоз се гордее ръководещата партия?

Цветанов не за първи път удря в тил. Често се хвали какви грандиозни триумфи постигнало Министерство на вътрешните работи по времето, когато бе министър. Имаше такива триумфи, само че те бяха плод на напъните на доста експерти. Въпреки него. Днес тези чиновници са в недружелюбност - изхвърлени от системата или поставени на длъжности, унижаващи достолепието им. Всичко това поради капризите на Пеевски и компания и страхът на Цветанов не ги отбрани. За него по-важно е да придобие законно ултра първокласно жилище на цената на едно цяло село, в сравнение с да да спре се опълчи на кадровата вакханалия в Министерство на вътрешните работи.

Още един образец. С демонстрацията на първокласен живот, парвенющина и лакомия си за власт той съобщи и електората на партията. Бил „ машина за избори “… Може, само че това не включва доверие и почтен избор.

От много време пеевските медии експониран малоумни теории за прелом против държавното управление. Всяка рецензия към властта и прокуратурата за тях е скрит план. Дори нарекоха изваждането на кирливите ризи на някои новодомци от политическия и властови хайлайф „ пълзящ прелом “. Е, към този момент имат съображение най-малко един път да употребят на място това фразеология. Защото подлите дейности на Цветанов зад тила на Борисов са точно това.

Лидерът на ГЕРБ ще би трябвало да взема решение доста значим тест. Днес е съумял още един път да озапти напорите на Цветанов да фелдфебелства в Народното събрание. Но докога? Вече е повече от ясно, че тактиката на втория в ГЕРБ е: Чрез удар в гърба – към персонална власт.

Поетът за такива е споделил:

Във гората – зложелател притихнал.

Във гората мрак и изстрел.

Той лежи, лежи ранен

и през тъпа болежка мисли:

" Право стреля. Ще умра –

във гърдите ме улучи.

Свърна в гъстата гора

и избяга като куче “.

Вапцаров е поетът, само че за Цветанов това няма никакво значение. За нас обаче има.

Станислав Велчев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР