В четвъртък на Левски предстои голям мач на сериозно международно

...
В четвъртък на Левски предстои голям мач на сериозно международно
Коментари Харесай

Левски - Айнтрахт: Два различни цвята, два различни свята

В четвъртък на Левски следва огромен мач на съществено интернационално равнище. " Сините " домакинстват на немския Айнтрахт (Франкфурт), а трибуните на националния стадион ще приютят хиляди последователи на столичния гранд. Селекцията на Николай Костов е цялостен новобранец, само че това на значи, че вековниците към този момент са " наказани на гибел ". Напротив - ще се опитат да затруднят оптимално един от флагманите на Бундеслигата.

Макар и допирните точки да липсват, дано създадем паралел сред гореспоменатите тимове, които ще се борят за мястото си в Лигата на конференциите.
 Левски продължава усърдна подготовка за мача с Айнтрахт
Левски продължава усърдна подготовка за мача с Айнтрахт

Ето детайлности

ИСТОРИЯ

Айнтрахт е основан 15 години преди българския си конкурент . " Орлите " са едни от създателите на модерната Бундеслига, а през 1959 година печелят първата си, и единствена до момента, купа на страната. Пет пъти е притежател и на националната купа, а за последно такова достижение бе записано през 2017/18 година. Любопитно е да се означи, че този клуб държи върха и за най-вече загуби в шампионата, които са над 600 . Както към този момент се досещате, Левски може да се похвали с надалеч повече национални оценки - 26 трофеи, 26 купи и 3 Суперкупи. На " Герена " обаче навеждат глави, когато видят какво прави Айнтрахт в Европа . Реномето на франкфуртци се построява с един край за КЕШ, 2 трофея от Купата на УЕФА/Лига Европа, един път извоювано Интертото през 1967 година и изгубен край от Реал (Мадрид) за Суперкупата на Европа през 2022. И тук някъде сравненията могат да приключат.
 Снимка 630469
Източник:

БЮДЖЕТ И СТАДИОН

През последните години Айнтрахт увеличи доста годишния си бюджет посредством триумфите на европейската клубна сцена и продажбата на звезди от ранга на Лука Йович, Филип Костич и други Президент на отбора е Петер Фишер, а пакетът акции е разграничен по следния метод: 67,89 %: Eintracht Frankfurt e. V., 16,81 %: Freunde des Adlers GmbH, 7,30 %: Freunde der Eintracht Frankfurt AG, 5,00 %: Herzschlag Eintracht GmbH, 3,00 %: Steubing AG . Стадионът на " червено-черните " се споделя " Дойче Банк Парк ", а за последно претърпя реставрация през това лято и към този момент може да побира до 58 000 фенове.
 Снимка 630748
Източник:

Левски се опълчва на тези числа с не доста транспарантен бюджет, стадион с една хубава естрада и триумвират в разпределянето на акциите . Наско Сираков има 86,6%, Тръст Синя България (10%), а миноритарните акционери са 3,4%. А по какъв начин се ръководи клубът в реалност, към този момент е нещо напълно друго.
 Четирима споделиха
Четирима споделиха " да " на Левски

Ето детайлности

Според влиятелен уебсайт за прехвърляния актуалният състав на Айнтрахт се прави оценка на тъкмо 275 млн. евро, a този на Левски 18,35 млн . Лука Йович пък е футболистът, държащ върховете на германците за най-скъп входящ (22 млн. от Бенфика) и произлязъл трансфер на " орлите " (63 млн. в Реал Мадрид). Ако може да се има вяра на информацията , Левски е платил най-вече за Георги Чиликов през 2001 година - 1,5 млн. евро. Най-скъпата продажба естествено е на Георги Иванов, който поема към Рен за сумата от 4.10 млн. евро.
 Снимка 468344
ФЕНОВЕ

Отдавна агитката на Левски не е имала толкоз сериозен конкурент на трибуните . Ултрасите на Айнтрахт ще бъдат същинско предизвикателство за Сектор " Б " по всички индикатори. Многобройни са и постоянно подготвени за безредици. Последното им по-сериозно нарушение беше в Неапол, където преди мача от осминафиналите на ШЛ против Наполи си спретнаха доста сериозен пердах с карабинерите и тифози на " партенопеите ". Няколко месеца по-рано пък имаше и батални подиуми с " сътрудниците " от Олимпик (Марсилия) на " Дойче Банк Парк ".

Със сигурност горещите фракции на Левски и Айнтрахт ще ги сърбят ръцете да премерят сили нейде из центъра на София , което още занапред поставя срещата в графата " рискови ". Дано органите на реда предотвратят грозни произшествия.

ФОРМАЦИЯ

Да преминем към по-футболната част. Левски има два разновидността за групировка в срещата с германците. Едната е 3-5-2, а другата 4-1-4-1. Най-вероятно е Костов да се настройки съгласно определеното от противника, само че против " орлите " подсигуряване в центъра на терена наподобява повече от належащо. Именно там е силата на съперника, което респективно значи доста работа за Анди Краев, Дарлан и Асен Митков.
 Стана ясно за какво Ники Михайлов не тренира с Левски
Стана ясно за какво Ники Михайлов не тренира с Левски

Пипнал е вирус

В срещата против Дармщадт - Айнтрахт предложи 3-4-3, когато атакуваше, а в защита замисълът на Дино Топмьолер преливаше в 4-5-1. Донякъде игровият проект на франкфуртци много припомня на този, който нощес Барселона имаше против Кадис. Офанзивното трио в офанзива е построено единствено от един типичен стрелец, какъвто е Коло Муани, а зад него действаха Гьотце и Линдстрьом, които имаха изключителната независимост да се придвижват по периметъра на офанзива, а даже и да ротират местата си със Скири и Роде. Носителят на Лига Европа за 2022 година разчита доста и на своите халф-бекове, които впечатляват с експедитивност и огромна физическа устойчивост.
 Снимка 630288
Източник:

ПОТЕНЦИАЛНИ СЪСТАВИ

Вратарският конфликт ще бъде любопитен. От едната страна ще бъде 18- годишният Пламен Андреев , който към този момент усъвършенства върхове във всевъзможни вероятни обстановки. От другата пък е Кевин Трап . Общо взето, третият избор за народен пазач на Германия, който даже имаше опцията три сезона да пази за Пари Сен Жермен.
 Снимка 610904
Източник:

В отбрана Левски би трябвало да наподобява по следния метод - Петрис, Кордоба, Димитров и Цунами . Мястото на първия обаче е под въпрос. Причините са две - първата е чисто физическа предвид на контузията, която го изтезава още от мача с Локо (Пд). Другата е казусът с контракта му и огромната възможност да бъде глобен в жанр Анте Блажевич поради това, че не желае да възобнови своя договор. Триото в центъра на отбраната на Айнтрахт ще е построено от младия бразилец - Тута, който към този момент има 4 сезона зад тила си с екипа на франкфуртци, пристигналият от Лийдс - Робин Кох и още една нова покупка Уилям Тенорио. Еквадорецът е считан за една от бъдещите звезди на международния футбол, а през миналата акция съумя да стане първенец с белгийския Антверп.

Както описахме и нагоре , противникът на Левски ще разчита доста на своите халф-бекове, а като такива в четвъртък най-вероятно ще играят Филип Макс и Жуниор Дина Ебимбе . Първият е задоволително познато име за следящите Бундеслигата, Ебимбе пък е кадър на школата на ПСЖ и през сезон 2021/22 даже записва 10 мача за " принцовете ".
 Снимка 630742
Източник:

В халфовата линия Костов ще заложи на " триъгълника " Краев, Дарлан и Митков , като последните двама ще имат и " свободата " да играят малко по-близо до централния нападател Рикардиньо. По-крилата пък предстоящо ще нападат Роналдо и Уелтън.

Силата на Айнтрахт е в халфовата линия, а борбите в центъра е обикновено да се печелят с лекост, когато имат играчи от висока класа като Ели Скири и Себастиан Роде. Скири е национал на Тунис и четири години беше главен футболист на Кьолн преди да одобри офертата на " орлтие ". Роде пък съумя да направи огромен шлем, играейки за Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд). 32-годишният халф е израснал в школата на кръвния зложелател Кикерс Офенбах, само че почитателите го одобряват за своя локален представител и заради този факт думата му в съблекалнята на Айнтрахт тежи най-вече.
 Снимка 630743
Източник:

Германската опция на Уелтън и Роналдо се споделя Марио Гьотце и Йеспер Линдстрьом. Марио несъмнено е най-познатият футболист от състава на " синия " противник. Героят от Мондиал 2014, който донесе мечтаната купа на Маншафта. Именно този популярен триумф обаче попречи на Гьотце през идващите години, като след Байерн, Дортмунд и ПСВ (Айндховен), Айнтрахт наподобява вярното място за неговия футболен подем. През миналия сезон той изигра 32 мача, в които вкара 3 гола, даде 2 асистенции и получи 6 жълти картона. Йеспер Линдстрьом пък е от новата генерация датски футболисти, която " заля " цяла Европа . Умее да играе и като крило, и като централен нападател. На него се разпореждат доста очаквания, в случай че през идващите дни се продаде Рандал Коло Муани.
 Снимка 630305
Източник:

Та, стигнахме си до гореспоменатия френски стрелец. В момента нападателят, който ще остане вечно в историята с пропуща си в последната минута против Емилиано Мартинес на финала на Мондиал 2022, е оценен на към 80 млн. евро. Толкова може би коства Левски, с футболистите, " Герена " и всички налични останали активи. За подписа му настойчиво наддава Пари Сен Жермен и прехвърлянето се счита, че е въпрос на часове.
 Снимка 630749
Източник:

През миналия сезон съумя да вкара 15 гола за Айнтрахт, до момента в който Рикардиньо вкара 9 за Левски . Уж не е огромна разлика, но....

ЗАКЛЮЧЕНИЕ:

Ако би трябвало да приказваме с проценти, то шансът на Левски за отстраняването на Айнтрахт е не повече от 20%. Някаква вяра за " сините " въпреки всичко има, тъй като момчетата на Костов като че ли са концепция по-напред в обиграването си от началото на сезона. Бундеслигата занапред започва, а формалните мачове за германците са тъкмо два . Това може да изравни силите в дадени съставни елементи от съперничеството.
 Снимка 630747
Източник:

Предимство Левски ще има и на треньорската пейка , където Дино Топмьолер си е съвсем дебютант в сериозната специалност, до момента в който Костов е видял 2 и 200 в играта, само че на надалеч по-ниско равнище.

" Билд " предизвести Айнтрахт: Горко ви, в случай че бразилците на Левски се развихрят

Медията разкри, че Айнтрахт е имал двама свои представители на трибуните на " Герена "

Левскарите да се надяват на подценяване пък наподобява невероятно, когато против теб стои тим от немската школа.

Да не забравяме, " орлите " могат и да изпитат дискомфорт в столицата , за което ще спомогне горещото време, вярната " синя " аудитория и безпределно стимулираните футболисти на домакините.

А дали моментният ентусиазъм би имал сили да се трансформира в исторически героизъм, ще разберем в четвъртък вечер. Но май е по-добре да бъдем реалисти, в сравнение с непоправими оптимисти .
 Модерно е да си от Левски!
Модерно е да си от Левски!

Костов надгради, а не разруши
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР