В четвъртък китайското външно министерство заяви, че Москва няма нужда

...
В четвъртък китайското външно министерство заяви, че Москва няма нужда
Коментари Харесай

Москва не се нуждае от подкрепата на Пекин: Китайското външно министерство

В четвъртък китайското външно министерство съобщи, че Москва няма потребност от поддръжката на Пекин за военните си дейности в Украйна , съобщи RT.

"Що се отнася до догатката на Съединени американски щати, че Русия има поддръжката на Китай да работи, считам, че Русия ще бъде доста недоволна да чуе сходно изказване ", съобщи говорителката на министерството Хуа Чунин по време на постоянния брифинг за медиите.

Хуа съобщи, че Русия е непрекъснат член на Съвета за сигурност и самостоятелна мощ. Тя съобщи, че дейностите на Москва се основават напълно на личната й преценка и национални ползи.

Тя акцентира, че китайско-руските връзки се основават на неприсъединяване, неконфронтиране и ненападение на трети страни.

Китай не се интересува и няма желание да следва манталитета от Студената война - нито другар, нито зложелател - добави тя.

Говорителката добави, че Китай и Русия би трябвало да засилят стратегическата връзка и съгласуваност и твърдо да пазят системата, в която Организация на обединените нации играе съществена координираща роля в интернационалните каузи.

Хуа не назова съветската експанзия инвазия.
Операцията се организира дни откакто Москва призна независимостта на Донецката и Луганската република в Донбас. Москва твърди, че Киев не е извършил отговорностите си по споразуменията от Минск, подписани през 2014 година и 2015 година за разрешаване на спора сред сепаратистите и украинското държавно управление.

Във вторник китайският външен министър Ван И съобщи пред държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, че дейностите на Москва са свързани с продължаващия крах при осъществяването на пътната карта от 2015 година

В четвъртък сутринта съветският президент Владимир Путин разгласи, че е наредил на военните си да проведат "специална интервенция " в Донбас.

Москва е нанесла голям брой удари по военни инфраструктурни цели в цяла Украйна. Руското министерство на защитата твърди, че няма заплаха за цивилните, а Украйна разгласи, че е прекъснала дипломатическите си връзки с Русия.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР