В четвъртък Европейският парламент прие три резолюции относно ситуации с

...
В четвъртък Европейският парламент прие три резолюции относно ситуации с
Коментари Харесай

ЕП осъжда нарушения на правата на човека в Русия, Куба и Сърбия

В четвъртък Европейският парламент одобри три резолюции по отношение на обстановки с правата на индивида в Русия, Куба и Сърбия .

Случаят с съветската правозащитна организация " Мемориал ".

Парламентът осъжда многократното гонене и неотдавнашните политически стимулирани опити на съветските управляващи да закрият двете юридически лица на правозащитната организация " Мемориал " - Международен мемориал и Центъра за правата на индивида " Мемориал ".

Евродепутатите също по този начин приканват всички обвинявания против " Мемориал " да бъдат оттеглени неотложно и да се подсигуряват, че организацията може да продължи безвредно да прави значимата си работа без интервенция на страната.

Освен това резолюцията приканва висшия представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел да наложи наказания, според световния режим на наказания за правата на индивида на Европейски Съюз , на съветски чиновници, участващи в противозаконната принуда на " Мемориал " и в правосъдните производства против организациите и членовете му.

Призовавайки Русия да спре продължаващите си репресии против гражданското общество , бранителите на правата на индивида и самостоятелните медии, евродепутатите също по този начин приканват делегацията на Европейски Съюз в Москва и националните дипломатически представителства в страната да наблюдават от близко обстановката и процесите, свързани с " Мемориал " и да предложат на целеви организации или лица всякаква поддръжка, от която може да се нуждаят .
 Организация на обединените нации предизвести Русия против затварянето на правозащитниците
Организация на обединените нации предизвести Русия против затварянето на правозащитниците " Мемориал "

Кремъл предприе внезапен диктаторски завой

Ситуацията в Куба

Евродепутатите осъждат най-категорично продължаващите систематични злоупотреби против протестиращи , политически дисиденти, религиозни водачи, деятели за правата на индивида и самостоятелни актьори, наред с други, в Куба.

По-специално, резолюцията приканва за неотложно и абсолютно освобождение на Хосе Даниел Ферер, " Дамата в бяло " Аймара Нието, Майкел Кастило, Луис Роблес, Феликс Наваро, Луис Мануел Отеро, преподобни Лоренцо Росалес Фахардо и Анди Дюние Гарсия и всички тези арестувани за практикуване на правото си на независимост на изложение и мирни събрания. В текста обаче се отбелязва, че тези лица са единствено няколко образеца за стотиците кубинци, , наложени от държавното управление на страната.

Резолюцията в допълнение осъжда неотдавнашното похищение и случайното задържане на кубинския лауреат на премията " Сахаров " Гийермо Фариняс и, макар неотдавнашното му освобождение, приканва за преустановяване на постоянните и упорити случайни арести и тормоз, пред които е изправен.

Депутатите също по този начин показват страдание, че макар влизането в действие на Споразумението за политически разговор и съдействие (PDCA) сред Европейски Съюз и Куба през 2017 година, ситуацията на демокрацията и правата на индивида в страната не се е подобрило, а вместо това се е влошило съществено . Те още веднъж декларират, че като част от PDCA Куба би трябвало да зачита и консолидира правилата на върховенството на закона, демокрацията и правата на индивида.
 С 1,5 милиарда евро Европейски Съюз предизвиква полезности, права на индивида и народна власт в света
С 1,5 милиарда евро Европейски Съюз предизвиква полезности, права на индивида и народна власт в света

Борел: Защита на демократичните правила по целия свят, за всеки, когато и да е и на всички места, няма да оставим никого

Принудителен труд във фабриката Линглонг и екологични митинги в Сърбия

Парламентът показва дълбока угриженост по отношение на хипотетичния насилствен труд, нарушаванията на правата на индивида и трафика на хора на към 500 виетнамци на строителната площадка на китайска фабрика Linglong Tire в Зренянин, Северна Сърбия .

Екологичен потенциал настоятелно приканва сръбските управляващи да проверяват деликатно случая и да подсигуряват ценене на главните човешки права във фабриката, изключително трудовите права, да дават на Европейски Съюз резултатите от своите следствия и да държат причинителите под отговорност.

Отбелязвайки, че Сърбия дава на Китай и китайските индустриалци от ден на ден и повече законови привилегии в страната, даже когато те са в несъгласие със законодателството на Европейски Съюз , евродепутатите показват загрижеността си по отношение на възходящото въздействие на Китай в Сърбия и в Западните Балкани като цяло.

Те приканват Сърбия - страна кандидатка за участие в Европейски Съюз - да усъвършенства сходството с трудовото законодателство на Европейски Съюз и да съблюдава съответните конвенции на Международната организация на труда, които е утвърдила.

Освен това евродепутатите са доста обезпокоени от възходящото принуждение от екстремистки и хулигански групи против мирни екологични демонстрации в страната. Наскоро се оповестява за необятно публикувани на фона на прибързаното приемане на два закона, единият от които се преглежда като отварящ пространство за спорни планове за задгранични вложения със мощно влияние върху околната среда. Текстът също по този начин показва страдание за количеството мощ, употребена от полицията против стачкуващи .
 Съединени американски щати удариха Китай, Мианмар и Северна Корея поради правата на индивида
Съединени американски щати удариха Китай, Мианмар и Северна Корея заради правата на индивида

Канада и Англия също се причислиха към САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР