В Черна гора гласуват на президентски избори. Избирателните секции ще

...
В Черна гора гласуват на президентски избори. Избирателните секции ще
Коментари Харесай

Президентски избори в Черна гора

В Черна гора гласоподават на президентски избори. Избирателните секции ще бъдат отворени от 7:00 до 20:00 часа локално време. Държавният глава се избира за пет години.

Черногорците гласоподават на четвъртите презеидентски избори след възобновяване на независимостта на страната и осмите след въвеждането на многопартийната система. Черна гора се отдели от Сърбия през 2006 година.

Досега президенти са били Момир Булатович, Филип Вуянович и Мило Джуканович, който се бори за втори мандат. Сред противниците на водача на Демократичната партия на социалистите са Андрия Мандич от Нова сръбска народна власт, Алекса Бечич от Демократи и Горан Данилович от Обединение на Черна гора.

Кандидати са още един от водачите на придвижването " Европа в този момент ", народен представител от Социалдемократическата партия и инфлуенсър.

" Очаквам да победи мултинационалната, гражданската, равноправна Черна гора. И, несъмнено, да живеем обикновено ", разяснява Нада Антич, жителка на Подгорица.

" Нямам никакви упования от тези избори. Мисля, че всичко ще си остане същото, без значение кой е на власт ", съобщи Владо Джуришич, гражданин на Подгорица.

Право на глас на президентските избори имат близо половин милион жители. Най-много гласоподаватели има в Подгорица - 143 608, а минимум в Шавник - 1777.

За президент на Черна гора ще бъде определен претендентът, получил повече от половината от действителните гласове. Ако няма подобен, би трябвало да се организира втори тур на изборите след две седмици на 2 април.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР