В бюджета има заложени 1 млрд. лв. за магистрали. Ще

...
В бюджета има заложени 1 млрд. лв. за магистрали. Ще
Коментари Харесай

Министър Цеков се жалва на Асен: Трябват 1,5 млрд. лв., за да ми бъде спокойно. Не търпи отлагане

В бюджета има заложени 1 милиарда лева за автомагистрали. Ще трябват най-малко още 500 млн., които също не са задоволителни, само че най-малко ще ми бъде по-спокойно, че има за всички автомагистрали, показа районният министър Андрей Цеков по време на чуването му в отрасловата комисия в Народното събрание.
„ От Министерството на финансите споделиха, че в случай че вървят всички автомагистрали ще има в допълнение финансиране. Не е оправдано да се строят 5 едновременно, само че не може и да търпи отсрочване “, сподели още той.
От неговите думи стана ясно и, че ще предложи пред народните представители вид за разрешаване на правния проблем с автомагистрала „ Хемус “. Той посочи, че става дума за проблем, обвързван с индексацията.
„ Ако бъде позволен този проблем, ще може да бъде обновено строителството с темповете, които да отговорят на контрактуваните графици “, добави министърът.
По отношение на деветия сектор към този момент има механически план и може да стартира да се строи от другата година, в случай че се случат индексациите. В техническия план е заложена скорост от 120 км в час и за момента не се мисли за смяна на плана, стана ясно от думите му. По 5 и 6 сектор ще може да се развива скорост от 140 километра в час, предава 24 часа.
Цеков още разясни, че имат и подготвен законопроект, обвързван с ВиК промяната.
„ Изследвали сме всички забележки и сме подготвени със закон, който имаме подготвеност да качим за публично разискване. Твърдо застанахме зад правилото на консолидацията “, сподели още районният министър.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР