В Бургас направиха първа копка на новия завод за бронирани

...
В Бургас направиха първа копка на новия завод за бронирани
Коментари Харесай

Във Варна строят бараки в Морската, в Бургас завод за бронирани машини

В Бургас направиха първа копка на новия цех за бронирани машини със специфична гала на " Индустриален и логистичен парк Бургас " АД. Събитието беше намерено от притежателя на международния производител IAG – доктор Антон Стефов, който постави началото на градежа на най-голямата си фабрика в света точно в Бургас и разгласи бъдещите проекти на компанията в България.



На място можеше да се види от близко и тестова бронирана машина RILA 4x4, минала тествания.

Сред формалните посетители на събитието бяха основни представители на новаторския бизнес на отбранителната промишленост от България, ОАЕ, Турция, Съединени американски щати и представители на локалната и национална власт, а измежду формалните бяха Изпълнителен шеф на Българска организация за вложенията Богдан Богданов, изпълнителен шеф на национална компания " Индустриални зони " - Антоанета Барес и Кметът на община Бургас Димитър Николов. За реализацията на плана е планувана първична инвестиция 20 млн. лева от страна на IAG, a Община Бургас от своя страна ще финансира действия по създаване на техническа и довеждаща инфраструктура. Подготовката на плана стартира още при започване на 2022 година.





Новият цех ще бъде на повърхност от 150 000 кв. м., като за енергийната успеваемост на постройката ще допринесат покривните фотоволтаични съоръжения. Български експерти, подготвени от специалистите на IAG по света, ще създават цялата гама произведения на компанията, в това число най-новата бронирана машина на пехотата „ РИЛА 8х8 “.

Завършването на фабриката ще сътвори минимум 300 работни места, като за първи път български експерти ще имат опция да създават бронирани машини по международен НАТО стандарт на територията на България. В ход е разработка и на серия предпазени от разстройства дронове за избавителни, разследващи и спешни отряди с присъединяване на водещи български компании сътрудници на IAG. Новите разработки също ще бъдат създавани в България. В развой на инженерни калкулации са и бронирани платформи - носители на леки артилерийски системи. В продуктовата гама на IAG в серийно произвеждане са към този момент и военни кранове за евакуация и леки патрулни коли.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР