В Бургас беше открито 16-ото издание на туристическата борса Вашата

...
В Бургас беше открито 16-ото издание на туристическата борса Вашата
Коментари Харесай

В Бургас беше открита туристическата борса Вашата ваканция

В Бургас беше намерено 16-ото издание на туристическата борса " Вашата почивка ". На него се показват опциите за морска отмора и нови туристически направления в Странджа. В рамките на форума се организира полемика за дефицита на фрагменти в областта на туризма.

Акцент в програмата на туристическата борса и тази година е казусът с дефицита на фрагменти, който утежнява качеството на туристическата услуга. Оказва се, че при удължаването на престоя на задграничните служащи над 90 дни, се постанова те да се върнат в страните си за възобновяване на визата. Защо - изяснява Уляна Градинарова, секретар на браншовата организация:

" Просто има един член в Закона за чужденците, съгласно който непознатият чиновник би трябвало да напусне още веднъж територията и по-късно да се върне назад и да продължи, надлежно, заетостта си в България. "

" Част от документите, нужни за наемането на задгранични служащи отпаднаха, само че чакаме законодателството ни да бъде синхронизирано, сподели и Иванка Иванова, основен юрист в районната дирекция по заетостта:

" Към момента има стъпки за промени в правилника за използване на Закона за чужденците, само че те не касаят член 50а, който, в действителност, е пречката за удължение на заетостта. "

От Съюза на притежателите на хотели в Слънчев бряг обявиха още, че приготвят мнение по казуса, което ще изпратят до Министерството на външните работи и работа " Миграция ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР