В бункерите и подземните тунели на Киев животът продължава. Под

...
В бункерите и подземните тунели на Киев животът продължава. Под
Коментари Харесай

Украинските майки, които сега раждат в бомбоубежищата

В бункерите и подземните тунели на Киев животът продължава. Под земята, даже когато от горната страна се чуват падащи снаряди и детонации.

Родителите придърпват завивките към децата си, с цел да заспят. Някои просто седят в тъмното, други са седнали в неподвижните вагони на метрото.

И се чува бебешки рев.

В бомбоубежище в Киев жена роди момиченце - Миа. Тя е родена в бомбоубежището надалеч от всевъзможни естествени условия за посрещане на новия живот, само че родителите са повече от щастливи, че им се е родило крепко бебенце.

То е е измежду тези новородени 80 бебета, които пристигнаха на този свят в укритията в Украйна през последните две денонощия, по данни на украинските управляващи. В болничното заведение в Луганск личният състав небрежно приспособи неподготвено подземно родилно поделение в мазето на Старобилска многопрофилна болница, до момента в който съветските сили стреляха извън. Час по-късно жена роди момченце.

От болничното заведение написаха във Facebook: „ Три предизвестия за заплаха дневно. Сутринта - обстрел до болничното заведение. А в мазето на родилния дом в условия, надалеч от тези, които новият живот заслужава, пристигна мощен зов на новородено… Момче! “

Украинският народен представител Анастасия Радина съпостави сцената с Лондон по време на бомбардировките от Втората международна война:

„ Украинските майки в този момент раждат в бомбоубежища и метростанции по време на въздушни набези “, написа тя в Twitter. „ Бомбардиворките над Лондон от 1940 година се повтарят в този момент в Украйна през 2022 година НАТО би трябвало да сътвори зона, неразрешена за полети над Украйна “.

Новородени бебета от болничното заведение в Днепър, Източна Украйна, също бяха преместени в бомбоубежищата. Лекарите работят професионално, въпреки със свити сърца.

 „ Това е нашата действителност “, споделят те.

„ По-големите деца са доста уплашени, плачат и питат: „ Мамо, всички ли ще умрем? “, споделя 40-годишната Алла пред Ройтерс в подземията на Киев. Там се укриват още стотици хора, донесли от домовете си единствено столове и завивки.

Украинските управляващи предизвестяват жителите да останат в укритията си, да заобикалят да стоят покрай прозорците или балконите и да вземат защитни ограничения против удари от парчета или патрони.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР