В Бразилия се състоя първият телевизионен дебат преди изборите през

...
В Бразилия се състоя първият телевизионен дебат преди изборите през
Коментари Харесай

Първи телевизионен дебат между двамата водещи кандидати за президентския пост в Бразилия



В Бразилия се състоя първият ефирен спор преди изборите през октомври сред двамата съществени претенденти за президентския пост - настоящия държавен глава Жаир Болсонаро и някогашния - Луиз Инасио Лула да Силва.

Двамата съществени противници за президентския пост и централни фигури в най-новата история на Бразилия Жаир Болсонаро и Лула да Силва за първи път се изправиха обществено един против различен в дебатите, в които участваха още четирима претенденти. 

Фаворит в сондажите е Лула, който ръководи страната от 2003 до 2010 година.

" Страната, която оставих, липсва на хората. Имаше работа, хората имаха право да живеят с достолепие, с високо вдигната глава. И тази страна ще се върне ", сподели някогашният бразилски президент.

Според Лула точно тази страна Жаир Болсонаро унищожава.

Неговото държавно управление беше най-корумпираното в историята на Бразилия ", сподели настоящият държавен глава от десницата по адрес на Лула.

Болсонаро подсети на противника си огромното следствие за корупция към петролната компания " Петробрас ":

" Имаше корупция. Президент Лула, желаете да се върнете, за какво? За да продължите да вършиме същото в " Петробрас "? ".

На фона на прогнозите за двуцифрено преимущество на противника му Болсонаро неведнъж нападна бразилската система за електронно гласоподаване, което поражда опасения, че може да оспори резултата, в случай че бъде надвит, отбелязва Ройтерс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР