В борбата за трофея в Шампионската лига през сезон 2020/21

...
В борбата за трофея в Шампионската лига през сезон 2020/21
Коментари Харесай

Интригата в Шампионската лига: Първи, втори или 14-и трофей

В битката за трофея в Шампионската лига през сезон 2020/21 останаха единствено четири тима. Два от тях - " Пари Сен Жермен " и " Манчестър Сити ", ще се опитат да завоюват за първи път. Интересното е, че и двата клуба имат за собственици богаташи, които най-малко от 10 години желаят (засега безуспешно) да потвърдят на европейска сцена триумфа на капиталовложенията си - Шейх Мансур Бин Зайед ал Нахаян ( " Манчестър С " ) и Насер Ал-Хелаифи (ПСЖ), откакто го направиха надлежно в Англия и Франция.

" Нашата цел постоянно е била да стигнем колкото може по-напред, да стигнем до финала и да го спечелим. Вярвам в нашия тим - той израсна и закупи опит. Елиминирахме " Барселона " и " Байерн ", което значи доста. Вложихме доста в клуба, с цел да спечелим Шампионската лига и всички вероятни титли ", коментира Ал-Хелаифи.

Друг от най-заможните хора на планетата - Роман Абрамович, пък мечтае да види " Челси " за втори път на върха в ШЛ след 2012 година Що се отнася до Флорентино Перес ( " Реал " ), който от тази седмица стартира шести президентски мандат в " Кралския клуб ",  той е надалеч по-напред - желанието му е тимът да означи началото на новото си управление с 14-а купа в лигата, което би затвърдило усещането, че това е " шампионатът на " Реал ".

Специално Перес има подръка човек, който чудесно знае по какъв начин се печели ШЛ - Зинедин Зидан впечатлява с обстоятелството, че откогато пое тима през 2016 година, досега е триумфирал в лигата три пъти и е окуражен за четвърти. " Реал " стартира доста нерешително сезона. И сега не убеждава изцяло, само че с насъбран опит и класа съумява да е единствено на 1 точка зад водача в Испания - " Атлетико ", както и на 1/2-финал в ШЛ (б.ред. - " Реал " доближи до тази фаза за 30-и път!).

След тактическото тъждество 0:0 в реванша с " Ливърпул " Зидан разкри част от тайната на триумфа този сезон:  " Заслужавахме да продължим напред и се веселя за момчетата. Благодарение на това ще получим прилив на сила в края на сезона. Но към момента не сме спечелили нищо... В " Реал " има доста положителни футболисти, само че това, което ме кара да се гордея най-вече, е характерът на момчетата. Когато сме изправени до стената, те постоянно показват най-хубавите си качества ".

По пътя към финала обаче пред " Реал " е препятствие  " Челси ", чийто управител Томас Тухел има шанса във втора поредна година да взе участие в директния спор за трофея, откакто през 2020 година води ПСЖ против " Байерн ", само че загуби. Изненадващо обаче Тухел получи удар по реномето си след загубата с 0:1 от " Порто " в реванша. Треньорът на португалците Серджио Консейсао се оплака, че германецът го е псувал. " Бях афектиран от този господин. Не знам за какво той реагира по този метод. Не беше красиво и раздразнението ми в края имаше нещо общо с това. Дори не му споделих дума ", съобщи Консейсао. От " Челси " дефинираха това като цялостна нелепост, само че португалското издание " Рекорд " твърди, че Тухел е подвикнал Fuck off и това е било чуто от четвъртия арбитър.

Извън упоритостта на " Манчестър Сити ", мениджърът на отбора Хосеп Гуардиола има персонална цел - да завоюва за трети път ШЛ (и за първи път с тим, друг от " Барселона " ), както и да изведе " жителите " до исторически четири трофея в един сезон, броейки още британското състезание, ФА къп и купата на лигата на Англия ( " Карабао къп " ). Испанецът стига за първи път до 1/2-финал със " Сити " (и за общо осми в кариерата си), където го чакат два мача с ПСЖ. И е  едвам четвъртият треньор, достигнал тази фаза с три разнообразни клуба след Жозе Моуриньо, Луис ван Гаал и Карло Анчелоти.

" Това е едвам втори полуфинал за тима и клубът няма изключително богата история на този стадий, само че започваме да я градим. Изключително съм благополучен, че сме в тази фаза, че сме измежду четирите най-хубави тима в Европа. Срещу нас ще има огромни, мощни клубове и ние ще се постараем да бъдем положителни. Стигнахме дотук в Шампионската лига, нуждаем се от три победи да спечелим Премиер лигата в Англия, полуфиналисти сме за ФА къп и сме на край за " Карабао къп ". Невероятно е какво вършим. Сега обаче ще мислим мач за мач ", съобщи Гуардиола. В допълнение на изброеното от него е и фактът, че " Сити " остава единственият тим в ШЛ, който не е допускал още загуба през сегашния сезон - девет победи и едно тъждество, при голова разлика 21:3! 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР