В българското общество няма да бъде допуснато скрита преориентация към

...
В българското общество няма да бъде допуснато скрита преориентация към
Коментари Харесай

Христо Иванов: Българското общество няма да допусне скрита преориентация към Газпром

В българското общество няма да бъде позволено скрита преориентация към доставки на синьо гориво от “Газпром”. “Газпром” не е просто търговец или снабдител, той е геополитическо оръжие на Русия, която е в тежка борба не просто с Украйна, а и с Европейски Съюз и НАТО, а и с целия интернационален ред, на който се крепи нашия метод на живот. Това съобщи в неделя съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.

Той уточни, че, проведен дни след встъпването в служба на служебното държавно управление и след сигнали за връщане на енергийната взаимозависимост на България от “Газпром” се е случил поради гражданската позиция на дейните българи.

“Тези митинги не са нещо, което ние организираме, дано никой не се заблуждава, в България има дейни жители, които няма да чакат никой да ги провежда, те излизат сами . В този случай става дума за ясна прогноза - в случай че служебното държавно управление не застане в неутрална позиция по отношение на предизборната акция, в случай че то не си сложи за цел просто да обезпечи най-хубавите вероятни доставки за България, в това число оценявайки геополитическите опасности, а се занимава с присъединяване в акцията, тъй като по този начин наподобява, и се занимава с потребление на най-различни проблеми, с цел да може да прокара възобновяване на нашата взаимозависимост от “Газпром”, това ще има сериозна гражданска и политическа реакция в България ", сподели Иванов пред bTV.

Лидерът на Демократична България разяснява и първите, сложени задания от президента Румен Радев на служебното държавно управление.

" Първата задача, която Румен Радев сложи на служебния кабинет, беше да не позволява въвличането на България във войната.Тази фраза прикрива политиката на ефикасен неутралитет по отношение на Русия във връзка с това къде стоят нашите съдружници - Европейски Съюз и НАТО. Желанието е по този начин да се каже да се отдръпнем от техните старания войната в Украйна да бъде спряна и то по метод да не се разреши на Путин да надделее и да наложи своята визия за развиване на света. Визия, посредством която той може като една империя да си разреши да слага условия на други страни какво да вършат, в това число употребявайки енергийните си оръжия ", добави той.

С думи “хаос” и “катастрофа” се пробват да плашат хората , счита още Христо Иванов. Той засяга.

“Ако някой си мисли, че служебното държавно управление може да наклони везните, дано да си спомни какво се случи след офанзивата към Никола Минчев (бившият ръководител на Народно събрание, който бе заменен от ГЕРБ, Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и “Възраждане” и последва голям митинг - б.а.), по тази причина мисля, че най-отговорната задача на кабинета е да се концентрира с краткосрочната задача за образуване на изборите”, сподели Иванов.

Недопускането на енергийна зависимот от “Газпром” е една и аргументите, заради която Демократична България предлага предизборна коалиция с Политическа партия.

“Ние би трябвало да конструираме политическа мощ, която би трябвало да сложи доста ясна посока на геополитическото развиване на страната, тя да слага изискванията, а не както беше при четворната коалиция да се чуди на чии червени линии да угажда”, сподели Христо Иванов. Конкретни диалози в тази посока ще бъдат направени през започваща седмица.

От думите на съпредседателя на Демократична България стана ясно, че обединението обмисля да се върне към остарялото си предложение за конституционна смяна, която мощно да ограничи обсега на деяние на служебните държавни управления.

“Предложение, което Демократична България има от доста време - конституционна смяна, която мощно да ограничи обсега на деяние на служебните кабинети. Това е нещо, което Демократична България предлага от доста време, това не е нещо, което го вършим с оглед един или различен длъжностен кабинет. Очевидно че би трябвало да има някаква промяна в конституционния режим на тези служебни кабинети”, сподели Иванов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР