В българския народ тече вътрешно разцепление, коментира пред БНР социологът

...
В българския народ тече вътрешно разцепление, коментира пред БНР социологът
Коментари Харесай

Андрей Райчев: В българския народ тече вътрешно разцепление

В българския народ тече вътрешно разединение, разяснява пред БНР социологът Андрей Райчев.

" Хората към този момент не могат да си приказват. Особено украинският въпрос просто побъркващо ги опълчва - нещо, което никога не би трябвало да позволяваме, само че по този начин или другояче потече ", счита социологът.

За него въпросът за измененията в Конституцията и правосъдната промяна е неразбираем.

" Отново чуваме, че нещо споделят, не е доста ясно какво. Три тематики вкарват. Ограничават правата на президента и на служебните държавни управления. Това е доста противоречив въпрос. Въвеждат напълно ненадейно тематиката за националния празник - тази тематика е задоволителна, с цел да унищожи всеки спор. Тя концентрира в себе си купища поддебати и те всички са свързани с нашата история. Когато се разправяме за предишното, разногласието е доста дълъг и извънредно несполучлив - и двете страни приключват разногласието с убеждението, че са прави. Изобщо не разбирам за какво такива опитни хора вкараха такива подправки в тази чорба. Слагат такива подправки, че ние не усещаме усета на супата. България слезе от релсите на полемиката, която имаше - за съда и неговата самостоятелност, прокурора, за контрола върху него и така нататък, и минаваме на класическа тематика, която веднъж към този момент сме минали през 90-те години ", посочи Райчев.

По думите му за 30 години България няколко пъти изпада в спешно състояние, а точно тези служебни държавни управления няколко пъти са я вадили от " действителна каша ". За социолога сериозна съпротива няма, в тази роля е пъхнат президентът.

" Борисов добре се изтегли от бойното поле. Остави други да се бият с президента.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР