В българските училища са обхванати около 10-15% от българските деца

...
В българските училища са обхванати около 10-15% от българските деца
Коментари Харесай

Бойко Антонов: Ние сме мравчиците, които събират зрънца, за да могат децата да учат

В българските учебни заведения са обхванати към 10-15% от българските деца зад граница, Това е доста дребен % , сподели в изявление за БНР Бойко Антонов, един от създателите на българското учебно заведение „ Христо Ботев “ във Вашингтон. 
Учебната година там към този момент е почнала. В българското учебно заведение във Вашингтон учат към 60 деца. Очакват да се включат и деца, чиито родители се двоумят, разясни Антонов.

„ За страдание има родители, които слушат децата си и децата ръководят фамилията – „ ние би трябвало да питаме детето дали желае да върви първи клас в българско учебно заведение, или втори клас. И такива обстановки има. “

Много родители считат, че не е належащо за децата им, други считат, че е мъчно да поддържат няколко езика , разяснява Бойко Антонов в предаването „ Хоризонт до обед “.

„ Истината е, че всеки спомагателен език дава спомагателни благоприятни условия и в допълнение развиване за детето и всеки нов език му е по-лесен. Но постоянно е хубаво те да знаят от кое място идват, какво е тяхното минало, на техните предци, на целия им жанр. “

Не бих се нарекъл будител. Ние сме мравчиците, които събират зрънца, с цел да могат децата да научат и да знаят “, показа Антонов за своята задача.

Асоциацията на българските учебни заведения в Съединени американски щати е основана преди няколко години от трима запалянковци – от Сиатъл, Вашингтон и Атланта, с концепцията да се привлекат повече деца към учебните заведения, описа още Бойко Антонов.  

„ Опитваме се да им създадем забавно в учебно заведение. За децата, които не знаят български, знаят единствено британски, имаме специфични класове на две равнища – начинаещи и напреднали, в които им даваме тематични уроци. “

Бойко Антонов дефинира себе си като благополучен човек. Работил е в огромни компании, в Българска академия на науките в България. Сегашното му работно място е в Библиотеката на Конгреса. 

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР