В България в момента се случва нещо крайно. Това пише

...
В България в момента се случва нещо крайно. Това пише
Коментари Харесай

В България в момента се случва нещо крайно

В България сега се случва нещо извънредно. Това написа в собствен коментар Кристиян Шкварек.

SafeNews го разгласява без редакторска интервенция:

Един от огромните дефекти на демократичните демокрации по отношение на другите системи, от монархия до автокрация, е невъзможността за дълготрайно обмисляне или изобщо задаване на даже базисни дълготрайни цели на страната. Ако Китай има тактика за развиване до 2100 г, Турция до 2050 г, то страните, в които властта се сменя на всеки 4 години няма по какъв начин да имат такава и за 2029-та.

Да кажем, че позитивите на това да можеш бързо да смениш властта на всеки 4 години, в случай че тя не се оправя, или в случай че е поела по гибелен за страната курс, надвишават тези на дълготрайното обмисляне.

В България, обаче, сега се случва нещо извънредно

Хаотичната ротация в изискванията на недоговорена „ Сглобка “ редуцира тези така и така къси 4 години обмисляне и извършване на цели до 9 месеца. В момента министри отхвърлят да дават отговор на каквито и да било въпроси всъщност в ресорите им с думите „ Ами аз не знам, дали ще съм министър след два месеца “. Камо ли какви цели могат да бъдат заложени и изпълнени за след 4 години. Които 4 години, отново напомням, сами по себе си наподобяват смешно на фона на десетилетните тактики на други страни.

Съкратени до 9 месеца, управническите благоприятни условия на страната ни де факто се трансформират в някакво базисно поддържане на системи. На това някой да държи „ лампите светнати “. И до там. Няма по какъв начин да има развиване без тактика, а тактика няма по какъв начин да се възнамерява и извършва за 9 месеца, в случай, че по принцип и 4 години са малко.

Пиша това предвид на появилите се благоприятни условия да има „ Сглобка “ за 3 години напред

Правете, каквото щете, само че оставите ли ситуацията за 3 години напред такова, каквото е в този момент, ще значи да пишем тези години пропуснати. На фона на към този момент така и така пропуснатите тъкмо 3 години от 2021-ва насам. Не мога да се сетя да е имало подобен интервал в третата българска страна, в който 6 години страната да не е правила безусловно нищо в нито една сфера, тъй като от деня на назначението си министрите знаят, че имат небосвод от по няколко месеца.

На фона на това страните по света се развиват с гневни темпове, в това число един анадолски исполин на югоизток от нас, който този месец публично изпревари Германия по произвеждане на стомана.

Още вести четете в категория Коментари
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР