В България определено има потенциал за развитие на успешен бизнес.

...
В България определено има потенциал за развитие на успешен бизнес.
Коментари Харесай

Предприемачът, който променя бизнес средата в България

В България несъмнено има капацитет за развиване на сполучлив бизнес. Моделът на образование и тук, и в чужбина дава идентични познания, само че методът, по който се показват са разнообразни и оттова идват проблемите. Не тъй като теорията куца, а поради метода.

До този извод стига Илиян Бойчев, бизнесмен, който дълги години работи в корпоративния свят както в България, по този начин и в чужбина. Занимава се с търговия и образование на фрагменти. Докато през 2017 година не се взема решение най-сетне да основе своя компания за образование на фрагменти, с която изцяло да промени бизнес средата в България.

Основната разлика сред образованията в България и чужбина е интерактивността. Като цяло информацията, която се преподава в чужбина и знанията на преподавателите, не считам, че са повече в сравнение с в България. Просто методът на преподаване е доста по-различен и по-подходящ. Обученията не научават хората, а ги карат да са любопитни и да учат повече неща “, споделя Бойчев в диалог с Economic.bg.

По думите му ключът към триумфа е „ изравняването на позициите “, обменянето на опит и умната работа.

За мен формулата на триумфа е да се работи доста мъдро. Приоритизират се напъните. Ставаш по-наблюдателен, схватлив и контролираш егото си “, споделя той. Според него главен проблем на огромна част от мениджърите на високо равнище в България е точно нежеланието да погледнат в страни от своя светоглед и схващане за бизнес ".

Бойчев основава IBTrainings през 2017 година и главната задача на компанията е да организира корпоративни образования, които да оказват помощ на бизнеса за неговото развиване и сполучливо показване. По пътя си към триумфа Илиян минава през доста разнообразни равнища в корпоративната сфера, само че осъзнава, че това, с което желае да се занимава е образование на фрагменти.

Въпреки че няколко години е живял в чужбина и даже съвсем е почнал непрекъсната работа в Шотландия, той се връща в България.

„ За една позиция кандидатствахме двама души – аз и един шотландец. И двамата бяхме на едно и също равнище и с идентичен опит. Те обаче избраха него. Тогава се замислих дали няма да съумея да разкрия по-добре капацитета си в България. Пробвах и с течение на времето осъзнах, че това е било доста верен избор. Абсолютно удостоверявам, че в България е допустимо да се развива сполучлив бизнес. Убеден съм в това нещо “, споделя Илиян Бойчев.

Той образова главно български компании, само че има и интернационалните клиенти. По-често това са задгранични сдружения, които имат офиси в България. И споделя, че несъмнено го има предразсъдъка за България поради неприятния капиталов имидж, който има.

Хората от бизнеса би трябвало сами да градят позитивен имидж, с цел да може да се затвори цялата картина “, счита Бойчев.

Освен това той споделя, че бизнесът у нас от ден на ден стартира да натъртва на сходен вид образования и осъзнава, че има смисъл от тях. Доказателство за това е изследване, направено от IBTrainings от април 2023 година, което демонстрира, че 83.3% от мениджърите в огромни компании виждат положителна смяна в самостоятелното показване на чиновниците, минали през външни образования.

Основните умения, върху които фирмите целят да влияят, чрез външни трейнинги, включват рационализиране на професионални качества, за развиването на техния лидерски капацитет, информационни умения, дарба за водене на договаряния, еластичност във вземането на решения, прехвърляне и ръководство на екипи. 38.5% от респондентите считат за належащо провеждането на образования на всеки 3-6 месеца, а 30.8% - един път годишно. Не дребен е делът на мениджърите, които показват интервал на периодичност 1- 3 месеца (23.1%).

Цялостният триумф на бизнеса и подобряването на бизнес климата в България, зависи от доста фактори. Един, от които е надграждането на уменията на хората и вярната връзка.

Трябва да избягаме от настройката, че има вярно и неверно. В сферата на продажбите и ръководството на хора доста мъчно може да се каже, че обещано нещо е неверно. Концепцията и задачата на моя бизнес е да намерим подобаващия модел за всеки един търговец, управител и да се избяга от стандарти, които са неприложими “, споделя Бойчев.

Бойчев ръководи компанията си с „ камерен екип “, както той самия го назовава. И споделя, че трансформацията на бизнес средата след Коронавирус и прекосяването на огромна част от бизнес срещите онлайн, доста му е помогнало да се оправи. В същото време обаче това е предиздвикало доста бизнеси да осъзнаят потребността от персонална среща и контакт.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР