В България няма опасност от голямо земетресение като това в

...
В България няма опасност от голямо земетресение като това в
Коментари Харесай

Сеизмолог: Не може да се очаква трус като този в Турция у нас скоро

В България няма заплаха от огромно земетресение като това в Турция.  В близко време не се обрисува да има толкоз мощно земетресение у нас, тъй като такова мощно земетресение и в такава непосредственост няма по какъв начин да се случи. В по-далечно бъдеще  след 15-20 години да вземем за пример, е допустимо.
Прочетете още
Това заяви сеизмологът доктор Емил Ойнаков към Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките, откакто рано тази заран мощно земетресение раздруса Югоизточна Турция и Сирия. Трусът е с магнитуд 7,8 по Рихтер и лиши живота на хиляди хора в Турция и Сирия.

Д-р Ойнаков изясни пред News.bg, че до 12 ч. наше време  вторичните земетресения в Югоизточна Турция и Сирия са били 85 с магнитуд над 4.5.  Засега няма данни мощното земетресение да е било усетено в България, а данните на сеизмолога е, че земетресението е било усетено в Румъния, Хърватска и Албания. Такова мощно земетресение в такава непосредственост на наша територия в близко бъдеще няма да има, успокои доктор Ойнаков.

Той уточни, че е имало и в историята на България, и в историята на Турция толкоз мощни трусове.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР