В България независима прокуратура няма. Това заяви премиерът Кирил Петков

...
В България независима прокуратура няма. Това заяви премиерът Кирил Петков
Коментари Харесай

В България независима прокуратура няма, заяви премиерът Кирил Петков

В България самостоятелна прокуратура няма. Това съобщи министър председателят Кирил Петков на брифинг нощес в Министерския съвет. „ Изправени сме за следващ път пред безспорен бойкот на прокуратурата на Република България под управлението на господин Гешев ", уточни министър председателят.

„ Укриват се документи за покачване на обвиняване, с които елементарно можем да се снабдим. Прикриват се и се пренебрегват сведения, получени от изнудваното лице, с цел да не се извърши следствие по закон ", разяснява още той.

Твърденията на Кирил Петков идват, откакто някогашният министър председател и водач на партия ГЕРБ Бойко Борисов беше арестуван за 24 часа при профилирана акция късно нощес, дружно с пиара си Севделина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов. След освобождението им от държавното обвиняване показаха, че няма задоволително данни да бъдат привлечени като обвинени.

Според премиера прокуратурата отхвърля законовите пълномощия на проверяващите органи, както и спъва активността на всеки, който се опита да работи против корупцията в страната. „ Прокуратурата за следващ път се държи като юрист, когато става въпрос за хора, които са упрекнати в корупция ", уточни още Кирил Петков.

„ Прокуратурата има още един сериозен проблем, че по този проблем работи и Европейската прокуратура. Докато нормално се скриват обстоятелства и българската общност не може да дефинира дали и по какъв начин те работят, в този момент има паралелна европейска конструкция, на която имаме вяра повече. Ще има доста ясна информация на равнище Европейски Съюз по какъв начин действително работят и какво са създали. Факт е, че доста хора споделят, че България е завладяна страна. Ние имаме вяра, че това няма да е по този начин и в бъдеще. Ще се борим и ще създадем всичко допустимо България да е естествена европейска страна. Битката е почнала. Ще работим с всички принадлежности ", съобщи министър-председателят.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР