В България намаленията се следят от Конкуренцията за защита на

...
В България намаленията се следят от Конкуренцията за защита на
Коментари Харесай

Не пазарувайте импулсивно, съветва експерт

В България пониженията се наблюдават от Конкуренцията за отбрана на потребителите. Бих призовал хората през днешния ден да не пазарят импулсивно. Трябва да бъдем деликатни и най-много да харчим рационално парите си.

Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия Игнат Арсенов, шеф на Европейския потребителски център в България във връзка днешния "Черен петък ".

,,Трябва да се знае, че нашите права като консуматори си остават, без значение дали е "Черен петък " или не. Във физическите магазини важат доста съществени правила. Винаги можем да подадем сигнал, в случай че заподозрем леко завишаване на цената'', уточни Арсенов.

По думите можем да върнем съвсем всевъзможни артикули, като се изключи бързоразвалящи се артикули, козметични артикули и долни дрехи.

,,Потребителите не би трябвало да влизат в инцидентни уеб сайтове, а единствено такива, които са одобрени. В уеб страницата би трябвало да следим за това дали има общи условия, дали стоките не са прекомерно понижени. Като цяло би трябвало да бъдем доста внимателни'', съобщи Игнат Арсенов и посъветва постоянно първо да се опитаме да се разберем с търговеца, в случай че има някакъв зародил проблем и в случай че не се стигне до решение, едвам тогава да сигнализираме способените органи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР