В България има около 5000 автобуса, които не са оборудвани

...
В България има около 5000 автобуса, които не са оборудвани
Коментари Харесай

Около 5000 от автобусите в страната не са оборудвани с колани

В България има към 5000 рейса, които не са оборудвани с колани за пасажерите и биха били наранени, в случай че се одобри записаното в новия Закон за пътните транспортни средства предложение с такива да бъдат снабдени всички транспортни средства от този тип, които правят транспорти на повече от 30 километра. Това сподели през днешния ден след полемика по трите нови закона, които ще заменят Закона за придвижване по пътищата, заместник-министърът на превоза Ангел Попов.

Темата за коланите в рейсовете стана настояща след злополуката на автомагистрала " Тракия " на 13 април, при която починаха шестима души, а повече от 20 бяха ранени. В настоящия Закон за придвижване по пътищата няма условие рейсовете да имат колани, само че е записано, че в случай че ги има, те би трябвало да се слагат. Друг е въпросът, че съвсем никой не съблюдава това условие, а няма и надзор.

Попов посочи, че следва да се посочи за какъв брой от рейсовете няма техническа опция колани да се инсталират. " В част от случаите седалките разрешават монтаж на колани, само че такива не са поставени ", изясни Попов. Той изясни, че не чака вкарването на един подобен текст да удари съществено превозвачите.

Според последните данни на КАТ към 1 април в страната има регистрирани 20 148 рейса. Не е ясно обаче какъв брой от тях са за междуградски транспорти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР