В България е регистрирано движение на извадени от склад 122

...
В България е регистрирано движение на извадени от склад 122
Коментари Харесай

България изпраща още военна помощ за Украйна - самоходни гаубици и БРДМ-и

В България е записано придвижване на извадени от склад 122 мм самоходни артилерийски установки " Гвоздика ", оповестява украинското издание MILITARNYI. То се базира и на фотоси във Facebook на Цветан Александров, на които се виждат бронирани машини БРДМ-2.


Цветан Александров твърди, че е направил фотосите в Нови Искър.

Разконсервираните 122-мм артилерийски установки " Гвоздика " са съхранявани в много удобни условия и са в положително положение, показва украинското издание. Но прибавя, че бронираните машини БРДМ-2 имат плачевен тип и евентуално ще се нуждаят от забележителна рационализация. На БРДМ-2 нямало и картечниците.

Самоходните оръдия 2С1 " Гвоздика " се създават серийно в Съветския съюз от 1971 година Варианти се създават по лиценз в Полша от 1971 година и в България от 1979 година Българският вид влезе на въоръжение в руската войска и съвсем не се различаваше от руския модел 2С1, написа украинското издание.

Основната бойна бронирана машина на разследващите войски БРДМ-2 е призната на въоръжение през 1962 година Към нея нормално има 14,5-мм картечница с огромен диаметър и сдвоена 7,62-mm картечница PKT в кула.

За сегашната история с " Гвоздика " пишат и други украински медии, оповестява.

Тези машини са разнообразни и вън от пратката със станалите изключително известни 110 БТР-а, които България подарява на Украйна с решение на Народното събрание. БТР-те са на Министерство на вътрешните работи и нашето вътрешно министерство подписа специфичен меморандум с Киев.

" Сега " попита Министерство на защитата дали на Украйна се дава техника от запасите на армията, за какви типове и количества става дума, както и на какво съображение се изпращат. " Помощта за Украйна по другите решения на Народното събрание се дава, според националните благоприятни условия, при съгласуваност и в сходство с целите на украинската страна. Плановете за даване съставляват класифицирана информация ", дадоха отговор от МО.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР