В бъдеще децата и младежите над 12 години в Германия

...
В бъдеще децата и младежите над 12 години в Германия
Коментари Харесай

Германия планира масово да ваксинира тийнейджърите

В бъдеще децата и младежите над 12 години в Германия ще могат да се имунизират още по-бързо против ковид. Това гласи решението, взето на конференция на здравните министри на немските провинции с федералния министър Йенс Шпан. Предпоставка за имунизацията е даването на уточнения от лекаря, както и позволение от родителите или друго упълномощено лице. " Това може да способства за сигурния старт на образователната година след лятната почивка ", написа в решението.

Имунизациите могат да се извършат непосредствено в учебните заведения

Всички немски провинции плануват да предложат имунизация на младежите сред 12 и 17 години посредством персоналните лекари или в имунизационните центрове. До момента в тази възрастова група са ваксинирани 20 %, 10 на 100 са получили и втората доза.

" Имаме задоволително ваксини за всички ", сподели федералният министър на опазването на здравето Йенс Шпан. " Затова е добре провинциите колкото може по-скоро да дадат опция за имунизация и на тази възрастова група - с цел да получат отбрана и децата и младежите сред 12 и 17 години. " Бетина Мартин, министърка на образованието на провинция Мекленбург-Предна Померания, съобщи пред Дъждовни води следното: " Готови сме. Щом получим рекомендацията на здравните служби в нашата провинция, можем да изпратим мобилни екипи в учебните заведения и да имунизираме тези деца, чиито родители са дали позволение ".

Няма задоволително информация за вероятни странични реакции

С това си решение политиците политиците влизат в несъгласие с рекомендацията на Постоянната имунизационна комисия към Института " Роберт Кох ". До момента макар натиска от Берлин специалистите се обявяваха за имунизиране единствено на децата от рисковите групи, тъй като юношите карат COVID-19 най-вече без признаци или в лека форма.

Председателят на Постоянната имунизационна комисия Томас Мертенс неведнъж посочи, че към този момент има прекомерно малко данни за вероятните странични реакции от имунизацията при младежите. " Не можем да отправим генерална рекомендация, до момента в който не разполагаме със съответната сигурност на база на наличните данни. " През май Европейската организация по медикаментите ЕМА позволи приложението на имунизацията на BioNTech/Pfizer и при децата над 12 години. Преди няколко дни такова позволение бе обещано и за Moderna.

Трета доза за рисковите групи

Освен това министрите на опазването на здравето на 16-те провинции се договориха от септември да оферират и трета имунизация на хората от рисковите групи. Решението планува на първо време трета ваксина да получат най-възрастните, нуждаещите се от грижи, както и пациентите със слаба имунна система. При живеещите в домове за възрастни и други обществени институции ще бъдат изпратени мобилни екипи, а останалите ще могат да получат третата ваксина посредством персоналните си лекари. При всички случаи третата доза би трябвало да бъде сложена най-рано шест месеца след втората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР