В Азия мерките за ограничаване на пандемията от COVID-19 дават

...
В Азия мерките за ограничаване на пандемията от COVID-19 дават
Коментари Харесай

Как Сингапур победи коронавируса? ВИДЕО

В Азия ограниченията за ограничение на пандемията от COVID-19 дават към този момент най-хубави резултати. Според анализатори повода е в системите за следене на контактните лица и бързата изолираност.

В Сингапур да вземем за пример, от началото на пандемията има към 60 000 случая на COVID-19 измежду популацията, което наброява близо 6 милиона поданици.

В последните дни обаче, страната записва по към 10 нови случая дневно, като съвсем всички са чужденци, пристигнали извън.

„ За това, че светът сякаш не може да се оправи с COVID-19, има няколко аргументи. Първо – лекуването. Все още нямаме потвърдено дейно лекуване против вируса.

Към сегашния миг разполагаме единствено с антибиотици и „ Ремдисивир” – те обаче не стигат до всички. Само избрани групи ги получават. Втората причина са имунизациите – три от тях са много обещаващи, две са покрай утвърждение, към момента обаче нямаме всеобщо публикувана и потвърдено ефикасна ваксина”, споделя доктор Линг Ли Мин, която е инфекционист.

„ Третата причина, която евентуално е и най-важна е това, че този вирус е много остроумен. Има хора, които са заболели от него, само че не демонстрират никакви признаци. Това е проблем, тъй като огромна част от случаите могат да останат скрити и по този метод биха могли да се основат клъстери и болестта да се популяризира по-лесно”, споделя тя.

„ В Сингапур имаме единствено 29 умряли. Нямаше и втора вълна”, показва инфекционистът и добавя: „ Още когато броят на инфектираните стартира да пораства и ние видяхме това, което се случва в Китай, наложихме избрани ограничения, измежду които и затваряне за два месеца. Имахме ограничения и за обществено разграничаване, които бяха много прецизни. Имаше санкции за хората, които не съблюдават мерките”
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР