В Арцизка община, Болградски район се сбогуваха с още един

...
В Арцизка община, Болградски район се сбогуваха с още един
Коментари Харесай

Още един бесарабски българин загина във войната в Украйна

В Арцизка община, Болградски регион се сбогуваха с още един умрял във войната бесарабски българин. Това е боецът от украинските въоръжени сили Сергей Кисеолар, умрял в боевете в Херсонска област, оповестяват на уеб страницата си от Арцизката градска община.

Опелото му мина в локалната черква " Свети деятел и евангелист Йоан Богослов ". На него участваха близки, родственици и другари. Сергей Кисеолар е на 31 години, заяви Българска телеграфна агенция.

През октомври различен бесарабски българин от Болградски регион почина в отбрана на Донецка област. Сержант Виктор Горбан, родом от българското село Нови Троян, е бил погубен по време на осъществяване на бойна задача.

Само седмица по-рано се разбра за още двама българи от Болградски регион - Александър Калов и Игор Попаз, починали по време на осъществяване на бойни задания в борбите за Херсонска област.

Старши лейтенант Александър Калов бе пълководец на десантно-щурмова рота на войскова част на морската пехота. Болградчани се сбогуваха със своя съгражданин на 6 октомври. " Болград изпраща в последния му път своя наследник Александър Калов, който почина в Херсонска област, защитавайки земята ни от съветските нечовеци ", написа Телеграм каналът " Топор ".

35-годишният пълководец на десантно-щурмова рота на обособен пехотен батальон на морската пехота старши лейтенант Александър Калов е умрял на 1 октомври по време на боевете за освобождение на Херсонска област вследствие на голям брой осколкови рани.

" Александър беше добре прочут в града, защото татко му дълго време беше кмет на Болград, а майка му работеше в отдела за обучение. Болградчани изпратиха своите сънародници на колене, отдавайки последна респект на Героя, застанал в отбрана на всеки един от нас и дал живота си в тази битка ", добавя " Топор ".

Погребението на другия българин - Игор Попаз, бе на 7 октомври в родното му село Виноградовка. " Игор Иванович, родом от село Виноградивка, почина по време на ракетен и артилерийски обстрел на фронта. Героят беше единствено на 36 години. Той остави злочест наследник и брачна половинка сама ", заяви каналът " Топор ". " Вечна памет на храбрия бранител на Родината! Героите не умират, те живеят в сърцата ни! ", писа различен канал - Юг Today.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР