В Армения днес и утре са обявени за дни на

...
В Армения днес и утре са обявени за дни на
Коментари Харесай

Траур в Армения за жертвите при взрива в Ереван

В Армения през днешния ден и на следващия ден са оповестени за дни на печал за жертвите при гърмежа в комерсиалния комплекс " Сурмалу " в столицата Ереван. Досега е доказана гибелта на 16 души при случая.

Днес и на следващия ден в Армения са анулирани всички празнични и увеселителни събития, по малките екрани няма да се излъчват развлекателни излъчвания.

На 14 август в ереванския пазар на едро " Сурмалу " избухна гърмеж и пламна пожар. По предварителни данни детонацията е станала в склад за пиротехника, което доста е затруднило битката с огъня. Локализирането на пожара лиши два дни. Част от засегнатата постройка рухна.

Досега е доказана гибелта на 16 души, към момента не е открита личността на един от починалите. Трима се търсят. В болница бяха откарани 62-ма потърпевши. Седем от тях към момента са на лекуване.

Продължава работата по почистване на руините. Образувано беше наказателно дело за нарушение на разпоредбите за предпазване на леснозапалими субстанции и предизвикателство на гибел по несъобразителност, както и за нарушение на разпоредбите за пожарна сигурност. От Министерството на изключителните обстановки на Армения изключиха вероятността случаят да е терористичен акт.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР