В американския щат Флорида започна ръчно повторно преброяване на гласовете,

...
В американския щат Флорида започна ръчно повторно преброяване на гласовете,
Коментари Харесай

Започна ръчното преброяване на гласовете за сенатор на Флорида

В американския щат Флорида стартира ръчно наново броене на гласовете, с цел да се дефинира спечелилият в оспорваната конкуренция за място в Сената. Машинното наново броене сподели, че републиканецът Рик Скот води с по-малко от 13 000 гласа пред демократа Бил Нелсън. Ръчното наново броене би трябвало да завърши до неделя на обед.

 © Българска телеграфна агенция
Предизборният щаб на Скот прикани Нелсън да се откаже, като съобщи, че е математически невероятно демократът да навакса разликата от близо 12 600 гласа - или 0,15% от гласовете. На изборите в щата бяха подадени над 8 млн. гласа. Адвокат на Нелсън сподели, че той чака преднината на Скот в последна сметка да се стопи при повторното броене.

Законодателство на Флорида изисква ръчно наново броене, когато разликата е 0,25% или по-малко.

Резултатът от конкуренцията сред Нелсън и Скот няма да промени съотношението на силите, където републиканците усилиха болшинството си на изборите на 6 ноември, на които демократите завоюваха болшинство в Камарата на представителите.

Сегашната обстановка във Флорида подсети за ситуацията през 2000 година, когато при президентските избори се наложи наново броене на гласовете в щата, а въпросът беше организиран едвам след намесата на Върховния съд на Съединени американски щати, който на процедура даде президентството на Джордж У. Буш.
 Във Флорида преброяват наново гласовете в изборите за губернатор и сенатор Във Флорида преброяват наново гласовете в изборите за губернатор и сенатор
В щата Флорида ще се извърши наново машинно броене на гласовете в изборите за губернатор и за един сенатор, като резултатите би трябвало да се преда...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР