В Агенцията по вписванията са установени нарушения. Някои от тях

...
В Агенцията по вписванията са установени нарушения. Някои от тях
Коментари Харесай

Нов директор на Агенцията по вписванията - Даниела Митева

В Агенцията по вписванията са открити нарушавания. Някои от тях са повишаване на броя на необработените годишни финансови доклади, все още доближават съвсем 1 милион. Европейска комисия е почнала процедура за нарушаване за несъблюдение за свързването на Търговския указател към осведомителната система на бизнес регистрите, което е трябвало да стане преди 4 години. Това съобщи служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов, представен от БГНЕС.

„ Забавя се основаването на указател за оповестяванията и пълномощниците. В резултат на тези и други констатации по мое предложение е освободен досегашният шеф на Агенцията по вписванията и е назначена за нов шеф Даниела Митева “, добави Стоилов.

Той заяви още, че се правят инспекции на огромните публични поръчки, както и на пандизите.

Извършвани са нецелесъобразни разноски, да вземем за пример одитът открива, че през предходната година Агенцията по вписванията подписва контракт с „ Информационно обслужване ”, то дефинира цените и е реализатор на контракта, цената е 1 млн. лв. без Данък добавена стойност.

При състояние, че за сходна активност в Министерството на правораздаването има построена система за видеонаблюдение на три здания на стойност от 100 000 лв. без Данък добавена стойност. Разликата е 10 пъти, акцентира Стоилов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР