В 47-ото Народно събрание бяхме внесли законопроект относно култивирането, добива,

...
В 47-ото Народно събрание бяхме внесли законопроект относно култивирането, добива,
Коментари Харесай

Възраждане алармира: В България липсва закон за трюфелите

В 47-ото Народно заседание бяхме внесли законопроект по отношение на култивирането, добива, търговията и износа на трюфели. Изтеглихме го обаче няколко седмици по-късно поради отрицателните мнения на двете водещи министерства – на земеделието и на околната среда и водите. Това съобщи на брифинг в Народното събрание Даниел Петров от.

Причината за изказването е изнесената преди няколко дни информация от прокуратурата за разрушена проведена незаконна група, нанесла вреди за над 12 млн. лв. на бюджета поради фиктивна търговия с трюфели.

Петров напомни, че земеделското министерство е разработвало подобен законопроект, който обаче в никакъв случай не внесе в Народното събрание.

По думите на депутата, в случай че законът тогава е бил гласуван и признат, тази финансова машинация " щеше да бъде осветлена още преди лятото на тази година ", защото в закона лежали ограничения, които ограничавали износа на трюфели.

Според него от години съществуват лобистки ползи, които пречат да се контролира нормативната уредба по този въпрос. И добави, че България е една от дребното страни в Европа, в които липсва законодателство, което да контролира дейностите в този отрасъл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР