В 29 от 31 изследвани вафли се съдържат млечни компоненти.

...
В 29 от 31 изследвани вафли се съдържат млечни компоненти.
Коментари Харесай

Активни потребители: Вафлите вече са млечен продукт и това е лошо за здравето | В 28 от 31 изследвани вафли има палмово масло, в 29 от 31 се съдържат млечни компоненти

В 29 от 31 изследвани вафли се съдържат млечни съставни елементи. При това не става въпрос за обикновено мляко, а за модифицирани млечни първични материали като изсъхнало мляко, млечен протеин или фракции от него, лактоза (млечна захар), суроватка и други

Това демонстрира изследване на асоциация „ Активни консуматори “.

Защо е това интензивно прибавяне на индустриално модифицирани млечни съставни елементи единствено производителите могат отговорят. При всички случаи това не е добра индустриална процедура, тъй като те основават спомагателни опасности за здравето на потребителите, показват от дейни консуматори.

Всички, без лактозата, съдържат белтъци. Както знаем във вафлите има и доста захар, която при температурна обработка взаимодейства с млечните протеини и води до формиране на токсични химикали. Съчетанието на доста захари с протеини и висока температура не е потребно и вафлите са типичен образец за това, показва разбор на асоциацията.

Палмовата лой е на всички места

Тя се съдържа в 28 от общо 31 марки. В 5 от тях палмовата лой е главната съставния елемент на вафлите. Използва се тъй като е евтина, с допустим усет и софтуерни свойства. Нормалната палмова лой има относително добра търпимост от организма. Проблемът е предварителната обработка на палмовата лой водеща до сгъстяване. Процесът се назовава хидрогениране и при него се получават канцерогенни субстанции, заради което в доста страни по света потреблението на хидрогенирана лой е неразрешено или лимитирано.

Всеки който е отварял вафла е забелязал, че в нея течни мазнини няма. Масово в тях се влагат твърда, т.е. хидрогенирана лой. Следователно 90% от вафлите най-вероятно съдържат нараснало количество канцерогенни съединения с генезис от палмовото масло.

Помислете за това когато си отваряте идната закуска, показват от " Активни консуматори ".

Сладко и калорично

Вафлите съдържат приблизително към 15 съставки, от които сладки са 2 - 4. Преобладаващата съставния елемент, напълно не изненадващо, е захарта. Усреднено към 50-60% от тежестта на вафлите са въглехидрати, а максимумите надвишават 70%. Някои производители влагат и други естествени и изкуствени подсладители като малтодекстрин, изомалт, стевия, малтитол и други Крайният резултат от многото въглехидрати е високата енергийна стойност на продукта, На 100 грама се падат към 500 калории. Това значи, че с 5-7 вафли дневно естествен човек може да си набави всички нужни калории. Енергия има, само че е значимо да се означи, че във вафлите няма нужните за хората протеини, витамини и минерали. Те са високоенергийна, само че не и пълноценна храна!

Къде изчезнаха Е номерата от етикетите на вафлите?

Ако прочетете етикетите, по-точно в случай че съумеете да разчетете дребния шрифт, ще видите, че при нито една марка няма изписан какъвто и да е Е номер. Да напомним, Е номерата са идентификация за вложените в храните софтуерни добавки. Те се употребяват с неприятна популярност измежду потребителите, които желаят всичко в храните да е натурално. Поради тези публични настройки производителите на вафли употребяват дребна хитринка, те изписват цялостните имена на софтуерните добавки, а икономисват по-кратките Е номера. Иначе те отново са там. Например, добре познатия емулгатор лецитин е Е322, сходния по свойства полиглицерол полирицинолеат е Е476, цветната и нездравословна кармелизирана захар е Е150, Е965 (малтитол) и Е953 (изомалт) са индустриални подсладители, Е160 (бета каротин) е добре прочут от други храни оцветител, а Е202 е общоприетия консервант, изписван във вафлите като калиев сорбат.

Затова не се заблуждавайте, софтуерните добавки (Е номерата) изобилстват във вафлите, само че са изписани с други имена с цел да не нервират потребителите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР