В 15-минутен анализ в сутрешен блок той поиска гръцкото външно

...
В 15-минутен анализ в сутрешен блок той поиска гръцкото външно
Коментари Харесай

Гръцки журналист сипе обиди към България

В 15-минутен разбор в утринен блок той изиска гръцкото външно министерство и гръцките институции неотложно да се самосезират и изпратят протестна нота поради отношението на България и Албания по отношение на желанието им да завладяват и църквата в Скопие.

С непристоен звук и недостойни думи, на фона на фрагменти от визитата на Президента на Република България в Скопие Верикиос съобщи „ че това е министър председателят на България – Борисов, телохранителят, мутрата, който желае да превземе гръцката черква и има демоничен проект дружно с Албания, Сърбия и Турция да съсипят договарянията сред Атина и Скопие по отношение на името „ Македония “.

По време на целия му коментар не спираха фрагментите от визитата на Румен Радев, именуван от него министър председател на България. На фрагментите, в които българският президент сервира златни дарове на монаси, гръцкият публицист разяснява: „ Виждате ли, по какъв начин дава на поповете златни украшения, с цел да ги подкупва. Затова Борисов толкоз постоянно се вижда с Ердоган. "

Едва най-после дадоха фрагменти от визитата на премиера за откриването на „ Желязната черква “ в Истанбул.

Българите в Гърция се възмущават от безотговорното държание за този публицист, който изрича отзиви по отношение на българските политически лица, без даже да може да ги разпознае образно, заяви "Български вести ".

Председателят на Сдружение на българите на остров Крит Петър Анастасов сезира българското посолство и външно министерство за неприемливото държание на гръцкият публицист.

„ Осъждаме крайните националистически изявления на Верикиос и имаме вяра, че единствено с договаряния и добър звук могат да се решат проблемите ни, освен с „ името Македония “, само че и всички, които имаме на Балканите! “, съобщи Анастасов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР