В 117 общини тази година ще работят 230 здравни медиатори.

...
В 117 общини тази година ще работят 230 здравни медиатори.
Коментари Харесай

В страната работят над 200 здравни медиатори

В 117 общини тази година ще работят 230 здравни посредници. Това оповестиха от Националната мрежа на здравните посредници. По-рано през днешния ден беше открита образователната година за здравните посредници, чието образование се реализира с поддръжката на Факултета по публично здраве към Медицинския университет в София.

Здравните посредници, чието образование стартира от през днешния ден, ще работят и по експертния план "Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика ", допълниха от Мрежата. Проектът е почнал в България през 2010 година и се реализира и в Румъния, Словакия, Унгария и Сърбия. Целта му е да сътвори устойчива мрежа от здравни посредници в тези страни, които да допринесат за ограничение и профилактика на инфекциозните и полово излъчените заболявания, както и за понижаване на равнищата на детската смъртност измежду уязвимите групи.

Здравните посредници се избират посредством конкурс, извършен в съответната община. Основни критерии за избора им са да имат приключено приблизително обучение, да принадлежат към общността, в която ще работят, да познават добре проблемите на общността и да са съпричастни към тях, да владеят езика/езиците на общността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР