В 10 общини на територията на три области ние изпълняваме

...
В 10 общини на територията на три области ние изпълняваме
Коментари Харесай

Мария Златарева: В 10 общини изпълняваме проект в подкрепа на деца в уязвимо положение


" В 10 общини на територията на три области ние изпълняваме план в поддръжка на деца в уязвимо състояние ",  сподели пред БНР Мария Златарева , шеф Политика и стратегии в УНИЦЕФ - България за плана - " Европейската гаранция за детето - действителност за децата в България: Гласът на младежите ".

" Този план е нова самодейност на Европейска комисия, ориентирана към превъзмогване на детската беднотия и общественото изключване. Проектът цели обезпечаване на достъп до съществени права - опазване на здравето, обучение, здравословна храна и подобаващи условия за живот.

България е една от 7- те пилотни страни, определени от Европейската комисия, която с финансиране от Европейски Съюз и с поддръжката на Уницеф ползва европейската гаранция за детето.

Дейностите са ориентирани към децата с увреждания и децата от фамилии в неравностойно състояние измежду най-уязвимите ромски общности ", разясни още Златарева.

" Предлагат се 4 типа обществени услуги за децата и техните фамилии .

За деца от 0 до 3 години предоставяме патронажни грижи в Сливенска област, като акцент е ранна детско развитие  за деца с проблеми във физическото и психологичното развиване.

Ранната детска намеса е вторият вид услуга. Тук се работи в три общини - Чирпан, Сливен и Стара Загора.

До момента за една година сме подкрепили над 2600 фамилии и над 700 деца и над 400 педагози сме подготвили ", уточни още в " Преди всички " Златарева.

Проектът работи и за въвеждането на приобщаващо обучение в детските градини в 30 такива, а също и построяването на мобилни екипи към съществуващи обществени услуги за работа с най-уязвимите ромски общности.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР