В 10.00 часа днес (15 юли) започва двудневната конференция, организирана

...
В 10.00 часа днес (15 юли) започва двудневната конференция, организирана
Коментари Харесай

Новият европейски Баухаус - или как творците ни да се възползват

В 10.00 часа през днешния ден (15 юли) стартира двудневната конференция, проведена от Министерството на културата, „ Новият европейски Баухаус – опциите за дейности на национално равнище “.                   

Тя има за цел да осведоми заинтригуваните страни - българските представители на културни организации, академичната общественост и Неправителствени организации бранша, архитекти, създатели и интелектуалци каква дълготрайна визия да начертаят, какви съответни дейности и планове на национално равнище да разработят по линия на европейската самодейност " За новия Баухаус ".

" Баухаус " е художествена школа за визуално-пластични изкуства, дизайн и занаяти, която се трансформира в център на модернизма през първата половина на ХХ век.

Акцент в конференцията ще бъде подложен върху симбиозата сред културата, изкуството, технологиите, науката и архитектурата, която се чака да докара до новаторски решения, отговор на провокациите през днешния ден.

Конференцията има хибриден формат и ще разреши да се включат необятен кръг участници от национални и европейски институции, локални управляващи, български и интернационалните представители на културни организации, университети, създатели.

Сред обсъжданите тематики ще са провокациите за културното ни завещание - запазване и споделени грижи; ролята на читалищата за използване на концепцията на новия европейски Баухаус.

Програмата на конференцията може да се изтегли от.

Събитието ще се излъчва онлайн вна Министерството на културата.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР