Узбекистанският президент, Шавкат Мирзийоев, уволни кмета на Ташкент, Джахонгир Артъкходжаев,

...
Узбекистанският президент, Шавкат Мирзийоев, уволни кмета на Ташкент, Джахонгир Артъкходжаев,
Коментари Харесай

Президент уволни кмет на столица заради лоша подготовка за зимата

Узбекистанският президент, Шавкат Мирзийоев, уволни кмета на Ташкент, Джахонгир Артъкходжаев, поради неприятна подготовка на града за действие в зимни условия, заяви през днешния ден президентският представител Шерзод Асадов, представен от ТАСС.

" Президентът Шавкат Мирзийоев, по време на разширено заседание, отдадено на снабдяването на популацията с енергийни запаси, уволни кмета на Ташкент Джахонгир Артъкходжаев поради дефекти при подготовката на града за работа в зимни условия ", написа Асадов в " Телеграм ".

Освен това президентът означи, че заради неналичието на общ организационен проект в узбекистанската столица са издигнати без позволение над 250 обекта, а при даването на позволения за строителство не се взимат поради особеностите на към този момент съществуващата инфраструктура, заяви президентският представител.

За изпълняващ длъжността кмет на Ташкент е назначен Бахтияр Рахмонов, който до момента заемаше поста заместник-кмет по въпросите на архитектурата, строителството и връзките, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР