Уволненият шеф на Кинтекс Александър Михайлов, който бе освободен от

...
Уволненият шеф на Кинтекс Александър Михайлов, който бе освободен от
Коментари Харесай

Ексшефът на Кинтекс ще покаже документи за оръжеен износ за Украйна

Уволненият началник на " Кинтекс " Александър Михайлов, който бе освободен от Корнелия Нинова, до момента в който тя беше министър на стопанската система и промишлеността, ще показа документи, които съгласно него, удостоверяват износа на българско оръжие за Украйна.

В позиция, изпратена до медиите през вчерашния ден, Михайлов упрекна Нинова, че е похарчила 70 000 лева на министерството по две заведени каузи против него, напомня БНР. Бившият шеф на комерсиалното оръжейно сдружение " Кинтекс " Александър Михайлов от месеци е в неприсъствен спор с към този момент някогашния министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, която го освободи от служба през април. Мотивите на Нинова тогава - открити нарушавания и спор на ползи, за които бе подаден и сигнал до прокуратурата.

Михайлов продължава да отхвърля изказванията и в позицията си разгласи, че делата против него са заведени поради страха да не заеме служба, която да му разреши да изобличи водача на Българска социалистическа партия.

Нинова по време на церемонията, при която съобщи министерството на Никола Стоянов, също уволнен от нея като началник на Борда на шефовете на " ВМЗ " -Сопот сподели следното: " Специално съм удостоена с тази чест - да бъда заменена от човек, който съм уволнила. Можеше президентът да прояви повече въображение, да вземем за пример да назначи господин Михайлов от " Кинтекс ", против него най-малко има към този момент две каузи. "

В отговор Александър Михайлов твърди за злоупотреби с властови запас от страна на Корнелия Нинова, за експорт на българско оръжия за Украйна и за ролята на Нинова като показва, че може да даде документи в поддръжка на думите си. Още при започване на юни той заяви за търговия с оръжия към Украйна.

" Март, април, май тази година от български летища до полското летище Жешнев (Жешов – б.р.), в случай че не се неистина, на 78 километра от украинската граница, които са пренасяли оръжие. Основната част от тези 200 милиона са 122-милиметрови ракетни снаряди за БМ-21 " Град ". " Но властта тогава продължи да отхвърля до последно.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР