Увеличението на цената на водата е заложено в бизнес плановете

...
Увеличението на цената на водата е заложено в бизнес плановете
Коментари Харесай

Има ясна стратегия за подпомагане на най-бедните за достъп до вода

Увеличението на цената на водата е заложено в бизнес проектите през 2017 година, утвърдени от КЕВР, в този момент се поправя заложената цена за 2018 година с оглед инфлационния %. Това сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройство Малина Крумова.

 Окончателно: Водата нараства в 14 града Окончателно: Водата нараства в 14 града
Окончателно - водата нараства в 14 града, реши Комисията за енергийно и водно контролиране. Най-голямо ще е нарастването в Ямбол - 20%, във Враца -13%,...
Малина Крумова, зам.-министърът на районното развиване и благоустройството: Специално за Ямбол става въпрос за нов тип услуга, нямаше пречиствателна станция, тази услуга би трябвало да се калкулира в цената, по тази причина е най-високо нарастване там. След започване на работа на станцията, тогава ще стартира и заплащането по новите цени.
Заложено е 20 % увеличение на цената на водата в Ямбол.

Крумова изясни, че няма да се дава европейски средства на неконсолидирани области. Само консолидирани ще се финансират, това е условието на комисията.

Тя бе безапелационна, че не е определящо от коя партия е кметът, а е значимо да се реши казусът с водоснабдяването. Крумова разяснява и подпомагането на най-бедните.
Малина Крумова, зам.-министърът на районното развиване и благоустройството: Имаме за първи път ясна тактика за това по какъв начин да се подкрепят най-бедните, с цел да имат достъп до вода. Идеята ни е всички уязвими групи да получават субсидирана цена, да заплащат минимална или никаква цена. Мислим да опростим оптимално подпомагането на обществено слабите. Вижте цели диалог във видеото.
 Ще се усъвършенства ли качеството на питейната вода след нарастването? Ще се усъвършенства ли качеството на питейната вода след нарастването?
Приетото покачването на цената на водата в 14 града у нас провокира неодобрение на доста места. В първомайското село Драгойново цената към този момент е била ув...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР