Увеличението на бюджета за 2022 година се дължи основно заради

...
Увеличението на бюджета за 2022 година се дължи основно заради
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Транспортът е пред колапс

Увеличението на бюджета за 2022 година се дължи главно поради нарастването на заплатите на учителите и медицинските сестри, обществените служащи. Бюджетът може да се извърши, само че той не е оптимистичен, а реален и под напрежение. Това съобщи пред Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщи БГНЕС.

Бюджет 2022 е с към 200 млн. лв. по-голям спрямо миналата година. Общият размер е 2 078 156 361 лв..

Най-големият проблем пред нас е обезпечаване придвижването на градския превоз. Във всички огромни градове, освен в България, той се подкрепя от страната, тъй като към този момент трета години има аргументи превозът да е в рецесия, уточни Фандъкова.

" Първата годината системата на градския превоз в София бе затруднена поради Covid-19 – с над 1/3 понижиха пасажерите, а от там и приходите в системата. Втората година, изключително от лятото насам, започнаха проблеми поради високите цени на горивата. Компенсациите са извънредно незадоволителни. Затова предходната година Столична община усили доста средствата за градския превоз. Около 40% от личните доходи на общината са ориентирани към градския превоз ", акцентира Фандъкова.

Кметът означи, че нарастване на локалните налози и такси не се планува. Предстои обаче в Общинския съвет да се разяснява смяна на таксата за строителни разрешителни.

Фандъкова аргументира бъдещата смяна със строителния взрив по думите ѝ и фактът, че тази такса не е променяна от години.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да навреди на българската страна. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, отговаряйки на въпрос на Българска национална телевизия дали някогашният министър председател има намерение да съди България поради неговото задържане.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР