Увеличение в броя на направените имунизации срещу Ковид-19 отчитат здравните

...
Увеличение в броя на направените имунизации срещу Ковид-19 отчитат здравните
Коментари Харесай

5 нови случая на коронавирус в област Русе

Увеличение в броя на направените имунизации против Ковид-19 регистрират здравните управляващи в Русенско през отиващата си към този момент седмица.

Поставените ваксини през последните седем дни са с близо 46% повече по отношение на миналата седмица. За съпоставяне отишлите до някои от имунизационните пунктове в интервала сред 2-и и 8-и октомври са 216 души, до момента в който от 25-и септември до 1-и този месец те бяха 148. Въпреки това увеличеният брой на осъществените имунизации се дължи на покачвания интерес към слагането на бустерна доза, а не към първично имунизиране. Повече от 93% от всички сложени дози през последната седмица са представлявали трета или четвърта игла. За същия интервал е ваксинирано и едно дете. Данните на здравните управляващи сочат още, че едвам под 10 души са били ваксинирани с първа доза.

Колкото до броя на инфектираните, то там също се демонстрира позитивна наклонност. Новите случаи през последната седмица са 104, от които и девет деца. В процентно съответствие това съставлява понижаване на заболелите с 24.6% по отношение на миналата седмица, когато те бяха 138. Същевременно обаче един мъж и една жена с позитивен тест за коронавирусна зараза са умряли.

За последното денонощие заболелите са петима. Оздравелите през вчерашния ден са четирима, като няма умряли. Активните случаи са 120, от които малко над 18% или 22-ма души са на болнично лекуване. Справка в Единния информативен портал сочи, че макар по-малкия брой инфектирани региона се подрежда на единайсето място по заболеваемост в страната през вчерашния ден наедно с Благоевград. Без нови случаи са Видин, Кърджали, Силистра, Смолян и Шумен.

От началото на пандемията до през днешния ден откритите случаи на ковид в региона са общо 36 833, като от тях 1944 души са умряли. До момента в област Русе са осъществени 133 335 имунизации, като със приключен имунизационен курс са 58 787 души. Бустерна доза пък е направена на общо 26 605 русенци, като от опцията за втори бустер са се възползвали 2684 души от района.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР