Увеличение на тест-пунктовете за взимане на кръв на шофьорите и

...
Увеличение на тест-пунктовете за взимане на кръв на шофьорите и
Коментари Харесай

МВР иска повече пунктове за взимане на кръв и адекватни тестове за наркотици


Увеличение на тест-пунктовете за взимане на кръв на водачите и съответни проби за опиати. За това упорства Министерство на вътрешните работи поради все множеството водачи с алкохол и дрога зад кормилото. За последните 24 часа са хванати 20 водачи с алкохол от общо тествани 9 500. След приложимост на опиати са карали 13 души.

Преди година автобусният водач Огнян Маринов е спрян за полицейска инспекция в Бургас.
Огнян Маринов
Снимка: bTV

„ Направиха ми тест за алкохол, който беше негативен, по-късно тест за опиати, на който тест споделиха, че съм използвал амфетамини ", сподели Огнян Маринов.

Той упорства за кръвна проба и си заплаща за нея, тъй като не е използвал опиати, а и резултатът не е безапелационен. Въпреки това той е уволнен, а книжката му е отнета.
Полицията с акция на пътя
Снимка: bTV

„ Те излизат чертички. На двете долните излязоха жълти черти, амфетамините нищо не демонстрираха. Ако бях използвал амфетамини, то би трябвало да излезе алена линия “, сподели уволненият водач.

Резултатите от кръвната проба на водача излизат през тази пролет.

„ Лабораториите в страната, които могат да правят тези проучвания, са прекомерно малко и са ужасно натоварени ”, сподели юристът по здравно право доктор Мария Петровa.
Полицията с акция на пътя
Снимка: bTV

„ В момента с министъра на опазването на здравето поставяме старания да открием повече пунктове за кръвни проби, които ще важат за всички водачи, освен за чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Това доста ще улесни процеса. Но да се приказва, че тестванията са неточни - не са неточни. Те регистрират съответните субстанции, а повода да се намират в организма, се открива чрез кръвна проба “, сподели вътрешният министър Иван Демерджиев.

Година по-късно Огнян Маринов е с върната брошура и е направил първите стъпки към правосъдно дело. Според заместник-директора на националното разследване, най-важно в тези проби е да са идентични - и за служителите на реда, и за останалите водачи. Досега не е имало разминавания.

Разследването на злополуката на столичния бул. Черни връх, при която починаха две дами и се води следствие за полицейски чадър над водача, ще бъде предадено на прокуратурата до две седмици, сподели Ясен Тодоров, зам.-директор на НСС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР