Увеличават се случаите на чревни инфикции във Варна, съобщиха от

...
Увеличават се случаите на чревни инфикции във Варна, съобщиха от
Коментари Харесай

Увеличават се случаите на чревни инфекции във Варна

Увеличават се случаите на чревни инфикции във Варна, оповестиха от пресцентъра на РЗИ. Регистрирани са 26 случая на чревни инфекции против 21 от миналата седмица, като през актуалните дни чревните инфекции са показани от: 23 ентероколита, 1 – дизентерия и 2 –ротавирусни ентерита. От въздушно - капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 25 лица (23 случая на варицела и 2 случая на скарлатина) против 38 за миналата седмица.

За интервала от 13 октомври, записаната в РЗИ - Варна остра заразна заболeваемост се движи в присъщите за сезона граници. Случаите с диагноза ОРЗ (остри респираторни заболявания) са 65 против 70 за миналата седмица. С диагноза Грип в Инфекциозна клиника на МБАЛ „ Св. Марина ” има 4 лица, постъпили за лекуване. През миналата седмица няма регистрирани случаи на болни от Марсилска тресчица и Лаймска борелиоза. е

Няма обявени лица, ухапани от кърлеж. В имунизационният кабинет през отчетния интервал са минали общо 43 лица. Проведени са общо 24 имунизации. С ваксина срещу жълта тресчица са обхванати 10 лица. 9 лица са минали през кабинета за съвещания, по отношение на осъществяване на имунизации. В кабинета за анонимно и гратис консултиране за СПИН (КАБКИС) са минали и изследвани 18 лица.

Извършени са 20 епидемиологични изследвания на заболели с остри заразни заболявания (ОЗБ). /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР