Увеличават парите за инвитро процедури. Държавата залага около 1 млн.

...
Увеличават парите за инвитро процедури. Държавата залага около 1 млн.
Коментари Харесай

Увеличават парите за инвитро процедури

Увеличават парите за инвитро процедури. Държавата залага към 1 млн. лева повече в бюджета за 2023 година Статистиката демонстрира, че от основаване на фонд „ Инвитро ”, страната е съумяла да помогне за раждането на над 15 хиляди деца. Едно от тях е и дъщеричката на Снежана.
„ Нашият път е доста дълъг, доста сложен. 5 години, изпълнени с инвитро процедури с много крах. Когато видиш единствено една чертичка разочарованието е доста огромно ”, споделя Снежана Ненчева.
След над 20 тежки процедури, родителите на дребната Карина най-накрая сбъдват дълго чаканата си фантазия. И са признателни на акушерката, която е била с тях през целия път.
„ Тя е кръстена на лекар Дерменджиева ”, добавя Снежана.
През годините доктор Дерменджиева е помогнала на десетки фамилии.
„ Днес ще създадем брой 400 - трансфер. Много, доста, доста бебета са родени след инвитро процедури ”, сподели Катерина Дерменджиева, акушер-гинеколог, ембриолог.
Ако новият бюджет бъде утвърден дефинитивно, фамилиите в потребност ще получават по 6000 лева за една процедура, вместо сегашните 5000. Идеята е от януари да има и ново нарастване.
„ Това, което желая да запазим е типът и размерът действия, които финансираме, само че да се усили единичната цена на инвитро процедура ”, съобщи Мария Георгиева, шеф на ЦАР.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР