Увеличаване на прага за задължителна регистрация по ДДС предлагат от

...
Увеличаване на прага за задължителна регистрация по ДДС предлагат от
Коментари Харесай

Предлагат 200 хиляди лева праг за регистрация по ДДС

Увеличаване на прага за наложителна регистрация по Данък добавена стойност оферират от " Демократична България " и от " Изправи се.бг! Ние идваме ", съобщи БНР. Двете обединения имат идентични претекстове, само че оферират разнообразни нови по-високи прагове.

В момента наложителната регистрация по Данък добавена стойност идва с оборот от 50 хиляди лв. годишно, което съгласно специалистите е прекомерно невисок предел и сериозна административна тежест пред бизнеса. Две политически сили припознават тази теза. Едната е " Демократична България ", а един от вносителите на законопроекта е депутатът Мартин Димитров:

" Това значи обороти над 4 хиляди лв. на месец. Ами, то кой няма 4 хиляди лв. на месец оборот. Това постанова почти всички да се записват. "

Затова предлагането на " Демократична България " е за предел от 166 хиляди лв. годишно,обясни Димитров като препрати към европейска инструкция, която става наложителна през 2024 година.

Същевременно Мария Капон от " Изправи се.бг! Ние идваме " е един от вносителите на предел от 200 хиляди лв., число, което е премислено и от " Демократична България ". Ще се стигне ли до положителен процес?

" Аз видях такава воля в срещата, която имахме с " ИТН " по политики, по тази причина, че те заявиха, че това е една и от техните цели. Разбира се, при тях е 100 хиляди лв. наложителната регистрация оборот, тъй че ще би трябвало да стигнем до някаква точка на шупване, при която да можем да създадем това нарастване на прага ", кааа Капон.

И Капон, и Димитров са уверени, че отрицателен резултат върху фиска няма да има, положителен - най-вероятно да, безапелационен е Мартин Димитров:

" Подобряването на контрола в по-големите компании ще докара до по-добра събираемост освен с Данък добавена стойност, само че и с останалите налози. "

Междувременно от Българска социалистическа партия са внесли други промени в Закона за Данък добавена стойност, съгласно които медикаментите от позитивния лист се таксуват с деветпроцентна ставка вместо актуалните 20 на 100.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР