Увеличава се броят на пациентите с усложнения в следствие на

...
Увеличава се броят на пациентите с усложнения в следствие на
Коментари Харесай

Бърз тест установява дали сме заразени с грип или бактерия

Увеличава се броят на пациентите с затруднения в резултат на прекаран грип през последните седмици, въпреки и епидемията да е отшумяла. Бърз тест, сходен на този за бременност, открива за няколко минути дали в организма ни се развиват бактерии. Общопрактикуващите лекари предлагат метода като елементарен и ефикасен метод за слагане на точна диагноза.

Висока температура, болежка в ставите и гърлото и течащ нос. Това са първите и най-разпознаваеми признаци на грипната зараза. Когато обаче организмът ни е инфектиран с бактерия, която да аргументи затруднения, признаците могат да бъдат същите. Тогава е нужен различен тип лекуване.
доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор: Когато не сме сигурни дали това е респираторна зараза, някакъв вирус или бактерия е добре да се прибегне до някои от бързите проби, които към този момент има на пазара, които могат да дефинират дали това, което се развива в гърлото е бактерия или е респираторна зараза, породена от негрипен вирус.
Взимането на тестът лишава секунди, резултатът обаче оказва помощ на лекарите да назначат най-ефективното лекуване и да открият дали се нуждаем от антибиотици.
доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор: Това е нещо, за което се приказва дълго и от дълго време, по тази причина, че се основава една бактериална устойчивост от честата и голословна приложимост на антибиотици.
Три минути по-късно резултатът е налице.
доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор: Имаме единствено една чертичка, което значи, че сега нямате бактерия, която да се развъжда във вашето гърло.
Дори и да сме здравноосигурени обаче, тестванията не се поемат от Здравната каса. Цената, която пациентът би трябвало да заплати е сред 15 и 20 лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР