Уведомленията за колективно напускане на над сто медицински специалисти от

...
Уведомленията за колективно напускане на над сто медицински специалисти от
Коментари Харесай

Със стипендии ще привличат стажанти и специализанти във видинската болница

Уведомленията за групово овакантяване на над 100 медицински експерти от видинската болница нямат правна стойност, само че е притеснително, в случай че в действителност изоставен, сподели шефът на здравното заведение Цветан Василев. Той добави, че предстоят диалози с работещите в лечебното заведение.
"Ако това се осъществя на процедура, в случай че всеки от тези 107 или 109 индивида си подаде самостоятелно заявление за овакантяване, аз мога да го задължа в границите на едно предупреждение, което е 30 дни, по-късно би трябвало да го освободя. Ако това се осъществя, болничното заведение ще спре да работи. Това е притеснително. Но аз персонално считам, че това е страст, ще организираме още диалози с нашите сътрудници, би трябвало да намерим разбирането ", съобщи Василев.
Кадровят проблем за лечебното заведение остава.
В акушеро-гинекологично поделение е най-тежка обстановката все още, а в отделението по кардиология работят двама лекари, които не са от Видин, а живеят на хотел и работят във Видин.
На взаимна конференция с шефа на лечебното заведение националният представител Владимир Тошев и кметът на Видин Огнян Ценков оповестиха, че ще изплащат стипендии на студенти по медицина или специализанти, които ще дойдат да работят във видинската болница.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР