Уважено е искането на Районната прокуратура във Варна за вземане

...
Уважено е искането на Районната прокуратура във Варна за вземане
Коментари Харесай

Оставиха в ареста сериен крадец от Варна

 Уважено е настояването на Районната прокуратура във Варна за взимане мярка за неотклонение " Задържане под стража “ на обвинен за кражба, представляваща рисков рецидив, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. 

Състав на Варненския областен съд е почел през днешния ден, 1 септември, настояването на Районната прокуратура, като е взел мярка за неотклонение " Задържане под стража “ на 57-годишния Желязко Ж. Мъжът е притеглен към наказателна отговорност за кражба, представляваща рисков рецидив.

На 28 август тази година полицейски чиновници, които взели участие в профилирана полицейска интервенция срещу битовата престъпност, забелязали Желязко да влиза в жилищен блок на ул. " Студентска “ във Варна. Служителите на реда познавали лицето, защото мъжът е част от дейния престъпен контингент. Той е осъждан девет пъти, като повече от закононарушенията му са срещу собствеността. Те застанали в засада, с цел да видят по кое време 57-годишният мъж ще напусне жилищния блок.

На излизане Желязко се появил с чанта. Задържан бил след към 500 метра. В чантата били открити голям брой принадлежности, които обвиненият откраднал от стая сред етажите на жилищния блок. Вратата й мъжът отключил в връзка ключове, които носел със себе си.

57-годишният мъж бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 196 от Наказателен кодекс. Признал е виновността си. Откраднатите движимости са върнати на притежателя им.

Определението на Варненския областен съд, с което е наложена най-тежката мярка за процесуална насила на обвинения – задържане под стража, предстои на обжалване пред Окръжния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР