Уважаваният от мнозина, особено в общността, която обича да нарича

...
Уважаваният от мнозина, особено в общността, която обича да нарича
Коментари Харесай

Проф. Дайнов изтрещя: Нарича протестиращите орки, кръвосмесени гномове, крепостни и роби

Уважаваният от мнозина, изключително в общността, която обича да назовава себе си " демократична ", професор по политически научи в Нов български университет Евгений Дайнов безусловно изтрещя.

 

В поредност от изявления във Facebook и в мнения под тях професорът най- " демократично " назовава протестиращите за хляба си пети ден миньори и енергетици  " орки ", " кръвосмесени гномове ", " крепостни " и " плебеи ", " декласирани детайли ". И несъмнено - " въглищарски путиноиди ", " рашистки кръвосмесени орки ", тъй като стачкуват против евроатлантическо държавно управление.

 

Дайнов приканва страната да си свърши работата и да разчисти блокадите. С други думи - по този начин да ги " респектира ", че 30 години да не помислят да стачкуват. И демонстрира образно по какъв начин да стане това, като често пуска фотоси от 1984 година във Англия, на които се вижда по какъв начин полицията разгонва протестиращи миньори. Те нормално са съпроводени със следния коментар:  " Преговори с недоволни британски миньори, протестиращи под управлението на руски сътрудници, през 1984 година. "

 

Припомняме, че проф. Евгений Дайнов е учил в Оксфорт по времето на социализма, когато елементарните отличници можеше да се надяват най-вече на някой вуз в Москва. Но Дайнов не е елементарен, неговият татко, Александър Дайнов, е непрекъснат сътрудник на органа на партията страна Българска комунистическа партия - вестник „ Работническо дело “ в Москва и Лондон, а по-късно е основен редактор на вестник „ Софийски новости “. 

 

Най-запомнящата се с употребяваните прилагателни обява на професора, наподобява бе отстранена от обществената мрежа, само че скрийншот от нея продължава да се популяризира. Ето какво е написал късно нощес Дайнов: " Дивите орди, блатните твари, кръвосмесените джуджета не желали да договарят с държавното управление, преди малко разбрах. Моля? Я, отново? Някакви диваци, мразещи да са в Европа и искащи да са в Мухонасранкс, само че не отиващи там, тъй като ги е боязън от дамите им - та тъкмо тези подгизнали и плесенясали блатни диваци не желаят да договарят с държавно управление на страна - член на Европейски Съюз и НАТО? Е, време е тази страна - член да им покаже за какво е страна - член и за какво те са презрени диваци, пребиваващи в непрестанен смут от дамите си. "

 

 Capture_1

 

Ето и другите постове на проф. Евгений Дайнов във Facebook, отдадени на митингите:

 

Вижте в този момент. Този бунт на въглищарските путиноиди и техните крепостни орки не може повече да бъде търпян.
Ангажирайте цялата мощност на страната. Ще бъдете подкрепени. Българският народ е на първо място страхлив и се прекланя пред власт, която демонстрира, че е такава.
Действайте твърдо в този момент и си решавате огромни проблеми за 30 години напред. Правено е (Тачър, Рейгън). Ако желаете, мога да ви изнеса къси лекции.
Но действайте, с цел да не се задействат жителите и да стане ужасно. Последното нещо, което желаете, е на автомагистралата да се появят линч-отряди. А те ЩЕ се появят.
ПС. Ако в четвъртък, когато отново би трябвало да потегли из страната, путониодните кръвосмесени крепостни не престават да блокират пътищата, аз персонално ще се заема. Не го допускайте, апелирам.

 

***

 

В края на 1950-т години видният мъдрец и психоаналитик Теодор Адорно стига до извода, че единственият метод едно общество да обезвреди разните си там фашисти, нацисти и комунисти е да ги подложи на псхихотерапия. Адорно е в смут: никое общество няма нито времето, нито ресурсите да направи това с всичките си " -исти ".
Само четвърт век по-късно Маргарет Тачър показва образно, по какъв начин тази работа може да бъде свършена единствено за един отоплителен сезон благодарение на mounted police.
Не се, впрочем, вайкайте, като гледате, какъв брой рашисти, копейкисти и сходни " -исти " бликат в близост. Има потвърдено лекуване. Откак Тачър го приложи, да сте чували за " -исти " в Англия?

 

***

 

Една от главните задания на всяка страна - надалеч по-важна от обществените осигуровки, да вземем за пример - е да поддържа сигурност и проходимост на пътищата. Ако не може да се минава безвредно по пътищата, значи на дадената територия няма държавна организация. А има някакви племенни формирования.
Европейски Съюз е съюз не на племена, а на държави; НАТО също.
Само подсещам.

 

***

 

Положението въобще не е безвредно, както предизвестява сътрудника Дичев (Ивайло Дичев). Отново иде тирада да ни избутат вън от Европейски Съюз и НАТО.
Само че най-после няма миньорите да садят картофи. Ще търсят да колят такива като нас, тъй като ние ще им излезем отговорни. Ще проведат болшевишко-феодална революции и едвам след нея ще се чудят, за какво няма картофи за ястие.

 

***

 

Рядко се случва, само че сутринта гледах ТВ. Орките на пътя бяха опънали афиш, че не били приемали европейските наставления.
Някой да им изясни, че в Мухонасранск такива няма, само че по тази причина пък там ги чакат с отворени прегръдки и цели шапки с рубли.

 

***

 

Вчера се прибирах, с всички заобикалки и произшествия, за 7 часа и половина от Синеморец в София.
Докато орките ми пречат, с цел да ме изнудват да им заплащам професорски заплати, та да си остават орки, аз всеки ден ще обявявам исторически фотоси.

 

***

 

 

Кръвосмесени гномове настояват, че точно аз би трябвало да им платя 36 заплати.
Кръвосмесени, но хитри...

 

***

 

Доколкото си припомням от историята, крепостните биват вкарвани в границите на приличието благодарение на нагайки и конни стражари.
Де ги?
Ама не може бе, в действителност не може в 21-ви век тайфа декласирани детайли да изнудват цяла една дхържава, с цел да имат техните господари яхти и майбаси, платени от постоянните жители. Държавата би трябвало да ги респектира - по този начин, че идващите 30 години да не си помислят да вършат същото.

 

***

 

Крепостните, дето желаят да им дишаме отровите и да им плащаме заплати като на министри, били и през днешния ден блокирали автомагистрала Тракия и Подбалканското шосе. А аз на следващия ден би трябвало да се прибирам от морето към София.
Добре, че не съм крепостен. Свободен и затова - интелигентен съм. Няма да могат да ме спрат. Ха!

 

***

 

Въглищните господари и техните плебеи се пробват да блокират цялата страна. Искат вечно хем да ни тровят, хем да им плащаме заплатите. Европейски стратегии и финансиране не щат.
Робските души на тези хора позорят всички ни.

 

 

 


" Знам, че алкохолът не прости на никого, само че словоизлеянията на така наречен " професор " много искрено разказват отношението на симпатизиращите му мозъчни дюстабанлии освен по отношение на миньорите и енергетиците, само че и към всички хора, които действително се трудят в тази страна. Подобни долни квалификации, които нямат място и в хоремага в с. Миндя са доказателство за въйпиюща дивотия, тотална непросветеност и недоумение на проблемите, а и не на последно място за отклонения, които се лекуват най-добре със здрав кол ", написа в собствен коментар Иван Иванов.

 

" И този човек преподава на студенти...Не знам по кое време ще реагират от Нов български университет, само че това безсрамие би трябвало да се глоби ", написа потребителят във Facebook Людмила Елкова.

 

" Мисля, че в неговия случай към този момент става дума за цялостна личностна деградация - присъща и за други номенклатурни рожби. Алкохолът най-после в действителност не прости ", е мнението на проф. Искра Баева.

 

Мнението на Георги Матеев е:

" Нищо изненадващо в желанията на господин Дайнов. Имайки поради произхода му, евентуално неговите родители са говорили същото за протестиращите от Пражката пролет да вземем за пример ".

 

Ето какво написа и Янка Гъркова:

КОЙ Е ЕВГЕНИЙ ДАЙНОВ?
--СИН НА БАЩА СИ
--СИН НА МАЙКА СИ
--МЪЖ НА ЖЕНА СИ (рускиня)
--ОТРОК НА СОЦА
ИЛИ СРАМ И ПОЗОР ЗА ИЗБРОЕНИТЕ?
Дайнов е наследник на известния в предишното публицист Александър Дайнов, който преди време е бил непрекъснат сътрудник на вестник " Работническо дело " в Москва, след това в Лондон, а по-късно е основен редактор на " Софийски новости ".
Някой има ли подозрения какъв е бил татко му като непрекъснат сътрудник в Москва и Лондон?
Майка му пък, Лидия Маринчевска, е щерка на дейни борци срещу фашизма и капитализма.
И по този начин, закоравялото през днешния ден евроатлантиче, със загрубяла от татуси кожа и още по-груб език, в същността си е галено синче на " мракобесния соц "!!!
Със сигурност когато работническите деца са вадили по 20 ст. в учебната лафка, Дайновото отроче се е бъркало за левче.
Синковецът е приключил Оксфорд и е работил паралелно с Георги Първанов в Института по история на Българска комунистическа партия.
Солидно обучение, нали?
По-късно получава научната степен претендент на историческите науки с дисертация, забележете--
" Френската комунистическа партия и казусът за политическите науки "!
От март 1985 година е помощник в Софийския университет, а малко по-късно е гост-преподавател в колежа " Св. Антони " на Оксфордския университет.
Оставям на вас да прецените кои са имали опция през 80-те години да бъдат гост-преподаватели и като бонус да кръстосват света!
Освен това специализира в Париж под управлението на не какъв да е, а на самият професор Ален Лансло!
Нещо да ви прави усещане?
Кои, или по-точно чии деца имаха привилегията да учат в столици като Лондон, Париж и Москва?
Развитието му претърпява цялостен поврат когато през 90-те години стартира работа за фондация " Отворено общество " на Сорос, като през 1998 година става някакво шибано шефче там.
Затова в този момент, когато четете извънредно обидните му мнения, нетипични за човек с научни трофеи, имайте поради кой стои на отсрещната страна.
И защото е по едно и също време тъжно и смешно, изберете втората опция--смейте се!

Евгени Петров е безапелационен:

Сега - напълно съществено. Прочетох десетки възмутени отзиви във ФБ във връзка един свръхциничен, свръхгаменски и свръхобиден статус на проф. Евгений Дайнов.
Това не е първата позиция на професора с близо до това по звук и наличие. Десетки са и са от години.
Влогърката Флора Стратиева преди месеци разказа и държанието а Дайнов по време а лекции.
Искам да напомня, че поради сходни изказвани в лекции в Ютюб от СУ беше уволнен проф. Михаил Мирчев.
Не виждам никаква кардинална разлика сред него и неприемливите изявления в социалата мрежа на проф. Даайнов.
Ето за какво приканвам управлението на Нов български университет да прегледа както тази, по този начин и предходни обществени изяви на проф. Дайнов и в случай че има идентична мярка и обективност, да предложи незабавното му освобождение като учител в уважавания университет.
Що се отнася до медиите, които на драго сърце разгласиха публикациите му, някои от тях със противоречиво и политически пристрастно и необективно наличие - най-добре е да прегледат в сериозен проект качеството а създателите си.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР